avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1038 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Fara numar de inmatriculare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Fara numar de inmatriculare

am scos un nr provizorie iar numerele am uitat in masina prietenului care a mers in germania..nu are roaming,nici nu pot sa aflu numarul....ce se intampla daca voi fi prins fara placute...totusi am numere valabile dar nu am pus o la masina.....infractiune?
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 22:15, 27 Iunie 2013
:weg:se dubleaza amenda!
tot contraventie este considerata.
infractiune se considera daca masina este neinmatriculata sau are numere false.
numar fals presupune un numar de inmatriculare care nu are corespondent in baza de date a politiei si nu o placuta cu numar de inmatriculare confectionata artizanal care are corespondent in baza de date a politiei.

daca iti faci niste placute din carton cu numerele eliberate de politie te incadreaza la art. 112/1/o, placute cu numere care nu sunt conforme cu standardul si nu la numere false.

trebuie prezentata dovada inmatricularii, chitanta cy care s-a achitat contravaloarea placutelor si autorizatia de circulatie provizorie.

ideea este ca orice politist va poate opri daca observa placute neconforme in fata masinii si atunci ramaneti fara certificatul de inmatriculare, veti primi o amenda substantiala si o dovada fara drept de circulatie.
amenda nu se dubleaza!;)
Ultima modificare: Joi, 27 Iunie 2013
cyan, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conducere autovehicul fără asigurare glafira glafira Bună seara v.as ruga dacă mă puteti ajuta cu un sfat am condus o mașină înscrisă pe Anglia fără asigurare la noi în România am fost oprit de ... (vezi toată discuția)
Conducerea unui autovehicul cu numere provizorii expirate visan_veve visan_veve In ziua de 13 am condus autoturismul personal neverificad termenul la care autorizatia de circulatie expira,iar in momentul opririi de catre agentul de politie ... (vezi toată discuția)
Mi s-au retinut permisul si placutele Ionutlivezeanu1 Ionutlivezeanu1 Am fost oprit de un radar mi sa facut un proces verbal de contravenție iar dupa aceea fără să scrie nimic in procesul verbal mi sa u retinut certificatul ... (vezi toată discuția)