salve la toti care citesc;am si eu o problema,am 2 popriri pe salariul me si la una e girant sotia,dna contabila de la firma opreste exact 50% ca asa vrea dansa,m-a ruinat,intrebarea me e:daca intru in postnatal in locul sotiei 1 an sau 2 depinde si pe ea o tin acasa aceasta perioada,mai poate sa imi faca popririle propriuzise,intrand in crestere copil eu ci nu sotia?multumesc anticipat
AdiStanica
Forum Recuperari de creante, datorii, Probleme cu bancile
Discutie 50% poprire pe salariu
Data mesaj Marti, 2 Iulie 2013, 07:47
Legea precizeaza ca, in cazul existentei mai multor popriri,urmarirea nu poate depasi 1/2 din venitul net lunar al debitorului.
Legea spune pana la 1/2 in cazul sumelor datorate cu titlu de obligatie de intretinere sau alocatie ptr copil.
Jocandi Causa
Forum Recuperari de creante, datorii, Probleme cu bancile
Discutie 50% poprire pe salariu
Data mesaj Marti, 2 Iulie 2013, 08:26
Contabilul nu face decat sa respecte legea. Cea care nu si-a respectat obligatiile de plata sunteti dumneavoastra. Din culpa proprie sunteti in situatia aceasta. Este adevarat ca legea spune ca se popreste pana la 1/2, dar daca executorul a cerut sa se popreasca 1/2 atunci atat trebuie sa va retina contabilul, nu mai mult, nu mai putin.
indemnizatia pentru ingrijire copil nu poate fi executata silit, asadar nu vi s-ar opri nimic din ea.
Suma poprita
Dana Sirean
Daca venitul este de 922 lei, salariul minim net pe economie 1065, care este suma de poprit, respectiv cuantumul acesteia? Mentionez ca exista 2 titluri ... (vezi toată discuția)