avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 782 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Poprire pe salariu 50%
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Poprire pe salariu 50%

salve la toti care citesc;am si eu o problema,am 2 popriri pe salariul me si la una e girant sotia,dna contabila de la firma opreste exact 50% ca asa vrea dansa,m-a ruinat,intrebarea me e:daca intru in postnatal in locul sotiei 1 an sau 2 depinde si pe ea o tin acasa aceasta perioada,mai poate sa imi faca popririle propriuzise,intrand in crestere copil eu ci nu sotia?multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:55, 2 Iulie 2013
Va retine jumatate ca asa trebuie, nu ca asa vrea.
Daca veti lua dvs concediu de crestere copil, nu vi se mai poate retine din acest venit.
Ultima modificare: Marți, 2 Iulie 2013
gi-jane2, moderator

AdiStanica
Forum Recuperari de creante, datorii, Probleme cu bancile
Discutie 50% poprire pe salariu
Data mesaj Marti, 2 Iulie 2013, 07:47

Legea precizeaza ca, in cazul existentei mai multor popriri,urmarirea nu poate depasi 1/2 din venitul net lunar al debitorului.
Legea spune pana la 1/2 in cazul sumelor datorate cu titlu de obligatie de intretinere sau alocatie ptr copil.

Jocandi Causa
Forum Recuperari de creante, datorii, Probleme cu bancile
Discutie 50% poprire pe salariu
Data mesaj Marti, 2 Iulie 2013, 08:26

Contabilul nu face decat sa respecte legea. Cea care nu si-a respectat obligatiile de plata sunteti dumneavoastra. Din culpa proprie sunteti in situatia aceasta. Este adevarat ca legea spune ca se popreste pana la 1/2, dar daca executorul a cerut sa se popreasca 1/2 atunci atat trebuie sa va retina contabilul, nu mai mult, nu mai putin.

indemnizatia pentru ingrijire copil nu poate fi executata silit, asadar nu vi s-ar opri nimic din ea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire salar iduamonk iduamonk Buna ziua va deranjez cu o intrebare.Cei de la ANAF au voie sa faca proprire pe tot salariul?O zi frumoasa (vezi toată discuția)
Se va popri 1/3 sau 1/2 din salariu ? oanaportar oanaportar Vă rugăm frumos să ne sfătuiți cum trebuie procedat în cazul următor : - instituția noastră a primit de la un Birou de executare 2 Adrese de ... (vezi toată discuția)
Suma poprita Dana Sirean Dana Sirean Daca venitul este de 922 lei, salariul minim net pe economie 1065, care este suma de poprit, respectiv cuantumul acesteia? Mentionez ca exista 2 titluri ... (vezi toată discuția)