avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 413 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajare persoana minora
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajare persoana minora

O persoana minora poate fi angajata pe functia de vanzator? Stiu ca legea permite ca norma de lucru,maxim 6 ore pe zi si acordarea a trei zile de concediu suplimentare,precum si o pauza de 30 minute inclusa in programul de lucru,dar am intalnit opinii potrivit carora aceste persoane nu au voie sa aiba gestiuni.Repet,persoana ar fi angajata pe functia de vanzator.
Se poate?
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 13:07, 28 Iunie 2013
Intr-adevar conf art 3 alin 1 Lg 22/1969 pentru a putea fi gestionar o persoana trebuie sa aiba 21 ani impliniti. De asemenea si cel cu varsta de 18 ani impliniti pot fi gestionarii unor anumite categorii de gestiuni, conf art 3 alin 2 lit b Lg 22/1969.
In concluzie, un minor nu poate fi gestionar, sau sa aiba gestiunea anumitor bunuri.
Insa aveti dreptul de a angaja un minor in calitate de vanzator, fara insa ca acesta sa aiba gestiunea marfurilor. Aceasta inseamna ca va trebuie minim 2 angajati in gestiunea respective, in acelasi interval orar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare gestionar loremaria loremaria Ce conditii de studii trebuie sa indeplineasca o persoana pentru a fi angajata gestionar?In lg.22/1969 se mentioneaza niste instructiuni de stabilire a ... (vezi toată discuția)
Gestionar inalucan inalucan Va rog sa-mi spuneti si mie daca o persoana angajat in functia de laborant informatica poate avea sarcina de gestionar cu drept de semnatura, intr-o unitate de ... (vezi toată discuția)
Angajare CTL CTL Buna seara ,va rog sa-mi spuneti si mie daca cineva care a absolvit scoala profesionala poate fi angajat ca gestionar,daca in trecut a mai lucrat pe aceasta ... (vezi toată discuția)