Imi spuneti, va rog, cum se procedeaza pentru a te scoate de la asociatie? Vom pleca din tara pe perioada verii. Mi s-a spus ca trebuie semnatura sefului de scara.
O notificare scrisa adresata presedintelui, sa treaca si pe la administrator ca sa stie sa va scoata de la plata intretinerii in aceasta perioada (cotele la gaze, curent electric comun, salubritate).
Ce inseamna ” sef de scara” in opinia dvs. dragi utilizatori? Cine l-a ales si care-i sunt atributiunile acelei persoane care-i mai zice si ”responsabil de scara”?
Daca va raspundeti corect la acest intrebari s-ar putea sa ajungeti la concluzia ca cetateanul respectiv este o persoana care face legatura dintre proprietarii acelui bloc/scara si as. prop. - mai ales in cazul asociatiilor mai mari.
Aceasta persoana, de obicei face o munca de voluntariat, are mai multe ”griji” pe-acolo - printre care si nr. de persoane prezente (de obicei mai tine si Cartea de imobil), asa ca daca pe cererea de scadere a nr. de persoane apare si ”viza” acestui om (viza recunoscuta de asociatie), cu atat mai bine. Adica, in final, pe cine deranjeaza aceasta situatie? Nea Ghita si-asa stie ca plecati in vacanta pe perioada verii si s-ar putea sa fie mai atent cu usa de intrare in casa, ce ziceti?
Nu generalizez, adica stiu sigur ca sunt asociatii care nu au ”sef de scara”, dar in topic s-a amintit de acest lucru, inseamna ca acolo se practica aceasta metoda... Succes si vacanta placuta!
Sef de scara
Criste simona
Buna ziua! As vrea sa stiu daca in lege asociatie de proprietari exisata acest termen de \"sef de scara\" si daca da cu ce se ocupa el!Va multumesc mult;) (vezi toată discuția)