buna ziua! am depus o plangere penala la parchet pentru savarsirea infractiunii de abandon de familie.de 5 luni nu am primit nici un raspuns, am fost la procurorul de caz care mi-a spus ca cercetarile dureaza,as dori sa stiu daca pot solicita in scris care este stadiul cercetarilor sau daca asi putea vedea dosarul pentru ca lucratorul de politie mi-a spus ca nu se poate si ca voi primi rezolutia acasa! cand...nu se stie#-o. va multumesc anticipat pentru raspuns!
Trebuie sa asteptati.Nu tare aveti ce face.Un avocat v-ar ajuta mult.
Incercati sa ma insistati.
Sunt multe dosare de solutionat,si de aceea dureaza atat.
Totusi,peste cateva luni este posibil sa primiti solutia.
Nu va faceti probleme,deoarece daca sunt dovezi clare,persoana va fi trasa la raspundere,iar banii pentru copii,ii veti primii retroactiv.(daca parintele este salarizat,sau are posibilitatea de a plati,sau bunuri care pot fi sechestrate)
problema e ca plangerea este din 28 martie 2012.in noiembrie au dat rezolutia de neincepere a urmaririi penale pe care am contestat-o si am si castigat-o iar in ianuarie ac dosarul se reintoarce din nou la politie sub indrumarea aceluiasi procuror si tot astept.vreau sa stiu care e stadiul cercetarilor.chiar nu pot sa fac nimic in legatura cu asta? va multumesc foarte mult pentru raspuns!
Din pacate numai prin amabilitatea politistilor se poate afla stadiul,fiindca codul de procedura penala prevede ca cercetarile penale sunt secrete.nici avocatul nu poate avea acces la dosar.
Ati facut plangere la prim procuror,iar acesta a considerat ca se impune a se reface cercetarea penala?
instanta a dispus ca se impune a se reface cercetarea penala!asa ca nu prea au avut de ales.cercetarile aufost incomplete.problema este ca cine e tras la raspundere pentru aceste eroru?eu stau si astept si ma trezesc cu dosare incomplete.de aia as vrea sa vad dosarul!
Termen legal !
tutu12
O plangere penala pe art 307 Cod penal, in care au fost audiate partile si martori , ajungand la Parchet dupa finalizarea cercetarilor de catre politie , care ... (vezi toată discuția)
Ce urmeaza?
liviuu
Care este parcursul unei plangeri penale?
plangere penala, - organ de cercetare (politist), - rezolutie procuror, - contestatie rezolutie la prim-procuror, - ... (vezi toată discuția)