avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... obligatie de plata a marfii
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

obligatie de plata a marfii

Buna ziua!
Am auzit ca exista o lege care reglementeaza situatia in care, in cadrul unor raporturi comerciale,o societate livreaza anumite produse unei alte societati, iar cumparatorul accepta marfa si ulterior refuza plata marfii deoarece marfa respectiva a expirat ulterior livrarii de catre vanzator. Conform acestei legi, cumparatorul este obligat la plata pretului, fiind de asemenea obligat sa anunte autoritatile ( sanitar-veterinare, cred) care vor veni si vor confisca marfa pentru a o distruge, prevenind astfel reintroducerea acesteia in vanzare.
Poate sa imi spuna cineva care este aceasta lege sau unde o pot gasi?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: amrita950 , utilizator 09:08, 11 Martie 2009
Problematica referitoare la returul de marfă este reglementată prin HG 984/2005 art. 6, lit. b, pct. 8 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, cu modificările şi completările ulterioare.
multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Returul produselor alimentare smndraghici smndraghici Buna ziua, Va rog sa ma ajutati: ce spune legislatia cu privire la returul produselor alimentare? Multumesc! (vezi toată discuția)
Legalitate confiscare carne porc si documente necesare ?! BraveHeart BraveHeart In urma reportajelor TV recente ( 20 Dec. ) avand ca subiect controale rutiere, in piete si targuri ( semi autorizate ) soldate cu confiscari de produse ... (vezi toată discuția)
Hg nr.984 din 25 august 2005 lilicrin lilicrin HOTÃRÂRE nr.984 din 25 august 2005 Conform acestei hotarari sunt permise sau nu retururile produselor de origine animala? De exemplu o firma care produce ... (vezi toată discuția)