avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Inregistrare in scopuri de TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Inregistrare in scopuri de TVA

Buna ziua,
Am infiintat un PFA si nu m-am inregistrat in scopuri de TVA , intre timp am semnat un contract de servicii cu un partener strain in valoare de 65000 euro care se deruleaza pana in septembrie. Va rog sa-mi spuneti cand trebuie sa ma declar la administratie platitor de TVA dat fiind ca incasarea o fac in valuta .
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: egkertsou , utilizator 11:48, 30 Iunie 2013
~ Conținut șters la cerere ~
Buna ziua,
Multumesc in primul rand pentru raspuns. Activitatea o voi desfasura la biroul meu din Bucuresti si este de consultanta. de asemenea am si contracte in lei pe care le derulez si nu stiu ce se intampla cu cele in valuta. La ce curs se convertesc in lei, la cursul platii sau la cursul intrarii Romaniei in piata comuna. Intreb asta pentru ca suma de 220.000 lei a rezultat din transformarea sumei de 65000 euro in lei la cursul de la data intrarii in piata comuna si care la cursul de azi inseamna vreo 50000. Dar atunci cand incasezi in valuta este normal sa inmultesti cu cursul de azi si apoi sa imparti la cursul de atunci. Eu incazez in valuta, de ce trebuie sa fac convertirea in lei. Asta e dilema mea.
~ Conținut șters la cerere ~
Buna ziua. Serviciile se desfasoara in Romania, pentru un partener din UE. M-am inregistrat la ROI , stiu lectia,mi-am luat si CUI-ul pentru facturari externe , nu am gasit insa nicaieri ce se intampla cu plafonul pt. inregistrarea in scopuri deTVA cand incasezi in valuta. Mi se pare putin aiurea sa trebuiiasca sa inmultesc suma cu cursul de la data incasarii ca sa ajung la o suma care apoi impartita la 3,38 sa-mi dea mai putin cand de fapt eu voi incasa 65000 direct in valuta ,valuta care intra in banca romaneasca , iar baremul conform codului si protocolului cu UE este de 65.000 euro .
Oricum va multumesc mult pentru lamuriri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plafon inregistrare in scopuri tva microintreprindere gcazaciuc gcazaciuc Buna ziua, Pentru o microintreprindere in domeniul consultantei am observat ca plafonul actual pentru inregistrare in scopuri TVA este de 220.000 RON sau ... (vezi toată discuția)
Tva drepturi autor vanzare jocuri prin platforma google adrianc1967 adrianc1967 Buna ziua Intrebarea mea se refera la realizarea de venituri prin vanzarea de jocuri prin platforma Google pentru telefoane, tablete. Jocul este introdus in ... (vezi toată discuția)
Pfa barem neplatitor tva missbeauty missbeauty Baremul veniturilor pentru PFA neplatitor de TVA este 35000€. Dacă o PFA desfășoară două activități diferite, pe doua CAEN- uri diferite ... (vezi toată discuția)