daca un tatic divortat de cativa ani, care se impaca foarte bine cu fiul sau de 12 ani ( incredintat mamei ) si de care are grija in toti acesti ani ( ramanand langa el ), doreste sa redeschida proces de custodie ( pentru ca asa doreste si fiul ), ce sanse are si in ce conditii ?
Pe mesageria privata contactele au aparut natural si neintentionat - informatiile le-am cerut eu, bineinteles, iar mediul de discutie a fost normal si relaxat - cu o strangere de mana la final :beer:
Observ insa cu bucurie ca se poate totusi discuta in acelasi mod si intre reprezentatii celor doua "sexe", daca exista aceeasi putere de intelegere si analiza, bazata pe o decenta atentie a datelor problemei.
Exceptiile ... ma rog ...
Revenind insa la subiectul lansat, ma gandesc ca, asa cum uneori marile firme constructoare de autoturisme isi cheama cumparatorii pentru o eroare de fabricatie ce trebuie remediata, noua lege ar fi trebuit sa faca un apel la reparatia morala a daunelor pricinuite de vechea lege, nu prin chemarea tuturor tatilor, ci printr-o promovare mai sustinuta a existentei ei de catre media.
Desi eu am cerut la vremea respectiva copilul, fara pretentia pensiei alimentare, stiam ( din surse ) ca este o cauza pierduta inainte de a incepe actiunea. In fapt insa, Viata a anulat imediat decizia judecatoreasca si, providential, a facut dreptate inca de atunci intr-o cauza in care reparatia se intampla abia in zilele noastre
deorece evenimentele se precipita din cauza atitudinii mamei fata de copil ( bataie violenta cu urme fizice, pedepse absurde, certuri zilnice ), as dori in sistem de urgenta sa-mi spuneti daca exista vreo procedura urgenta prin care sa iau copilul din apropierea "mamei" lui, urmand ca pe parcursul procesului de luare sub autoritatea exclusiv parentala pe care intentionez sa-l deschid imediat, sa-l pot proteja de atitudinea animalica si de razbunare din partea acesteia.
mentionez ca mi-am notat Telefonul Copilului, dar nu stiu daca e suficient
saracul copil,deja ma impresioneaza trauma prin care trece,stiti de ce a fost batut?cum se poarta cu mama lui?Dvs ati discutat cu mama despre aceste evenimente?(ca sa nu se inteleaga gresit sint parinte si trec printr un divort in care este implicat un minor..)
lucrurile s-au linistit intre timp, dar am aflat cateva proceduri de urgenta:
1 - in cazul in care tatal isi gaseste copilul batut, cu urme pe corp ( fatza ), cheama un martor in prezenta caruia poarta o discutie cu copilul despre evenimentele ce au cuprins agresiunea.
Aici apar 2 cazuri:
1.1. - conduce imediat copilul la domiciliul lui, si merge la politie sa depuna o plangere penala. Plangerea este de preferat sa nu fie impotriva mamei totusi ( desi in cazuri foarte grave este indicat ) ci la modul general. Daca este o agresiune foarte grava, se poate deplasa la un centru de medicina legala pentru a obtine un certificat medico-legal. O instiinteaza pe mama si urmeaza apoi pasii legali de deschidere actiune judecatoreasca pt obtinerea autoritatii comune sau exclusive a minorului cu domiciliul la tata.
1.2. - conduce copilul la domiciliul lui pentru a linisti atmosfera, si o suna pe mama. Desi mama poate aparea imediat cu politia ( sectoristul ) la usa, invocand rapirea minorului si fluturand decizia de divort, in realitate nu poate intreprinde nimic fara un executor judecatoresc - asta ar dura cam 2-3 zile, atat cat e nevoie de linistire a spiritelor. Intre timp , tatal deschide actiune judecatoreasca pt obtinerea autoritatii comune sau exclusive a minorului cu domiciliul la tata.
2. in cazul in care tatal constata alte efecte de agresivitate ( psihice, emotionale, sufletesti ), iar minorul isi manifesta dorinta de a merge imediat la tata, nemaisuportand atmosfera de la domiciliul mamei, se aplica procedura luarii copilului cu martor, apoi anuntare mama, si deschidere actiune judecatoreasca, fara depunerea plangerii penale. Daca lucrurile se precipita se poate interveni rapid cu plangerea penala.
plangerea penala se poate retrage ulterior daca se considera necesar.
aceste proceduri sunt rezultatul demersului intreprins doar de mine, dar pentru ca este posibil sa fie eronate, va recomand sa nu le luati drept litera de lege si sa va bazati pe veridicitatea lor, ci sa mergeti ( cei care aveti nevoie ) sa consultati personal un avocat care sa va indice caile legale potrivite cazului dvs.
Din iunie vorbiti despre angajarea unui aparator, ati ajuns acolo?
Ce spune mama despre bataile respective? Ce spune copilul? Mai spuneti odata cati ani are copilul, ca din vara am uitat. Si eu la 14 ani voiam la discoteca si faptul ca mama nu m-a lasat, mi s-a parut de nesuportat. Despre ce discutam aici?
Custodie comuna
pop_maria
fostul prieten cere custodie comuna si domiciliul copilului sa ramana la mama asa cum a fost stabilit.........are deja un program de vizitare stabilit si ... (vezi toată discuția)
Schimbare custodie
ALICE000
Buna ziua.
Am si eu o intrebare daca ma poate ajuta cineva.In urma cu 2 ani am divortat de sotul meu, iar custodia baietelului nostru in varsta de 12 ani acum ... (vezi toată discuția)