avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 957 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj in concubinaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj in concubinaj

Am trait cu un barbat in cocubinaj,m-a dat in judecata ptr. partaj, a castigat procesul,avand martori mincinosi(cumparat cu cate-o plasticata de bere),iar eu am inscrisuri ptr. toate bunurile achizitionate.Legal nu a decurs procesul, un exemplu:ma obliga sa -i platesc 50% din 5000 Ron (valoarea unui TV)iar eu am chitanta 1600 Ron,.Ce sanse as avea daca fac recurs?
Puteti formula si motiva recursul in 15 zile De la comunicarea solutiei.Nu exista intre concubuni prezumtia comuniunii legale, nu avea nici un motiv sa va oblige sa impartiti 50-50.Trebuiesc analizate actele.
Ultima modificare: Duminică, 30 Iunie 2013
avvalentina, utilizator
Ati avut avocat? Cum argumenteaza el cei 5000? Pe ce nume era chitanta? Cum a dovedit contributia lui sau dreptul de creanta?
Nu cred ca avem date sa va ajutam, pentru partaj e nevoie de multe date si detalii.
am avut avocat,vreau sa fac recurs,dar trebuie sa caut alt avocat, reclamantul nu a avut nici un inscris, toate inscrisurile erau pe numele meu ptr. TV, mobilier, investitii al apartamentului proprietate personala, el avand doar 2 martori,unul dintre ei nici nu il conosc ,asa ca nu avea de unde sa stie cine ce a cumparat si totusi trebuia sa-i dau 50% din 11.000 Ron investitii,TV 5000 Ron si din valoarea mobilei,fara sa se tina cont de uzura , plus cheltuieli de judecata.Actualul avocat mi-a cerut un onorariu f. exagerat ptr. recursul dupa 15 zile de la pronuntarea solutiei, Mentionez ca reclamantul a avut evacuarea facuta prin tribunal din anul 2011, dar eu fiind plecata din tara la munca , a refuzat sa paraseasca imobilul,asa ca am apelat la executor. Nu s-a tinut cont de lipsa de folosiinta ptr. care am platit taxa de timbru. pare un proces cumparat
Va multumesc. ptr. timpul acordat. As avea sanse la recurs?Avocatul mi-a spus ca solutia sa-r comunica doar peste 6 saptamini , fiind vacanta judecatoreasca.Cineva mi-a spus ca recursul de 15 zile nu ar trebui platit din nou onorariu la avocat.Sunt disperata, deoarece l-am tolerat in imobilul meu, a trait ca un pasa pe cheltuiala mea, eu lucrand in strainatate,reclamantul nu lucreaza de 3 ani,mi groaza sa fac recurs, pierzind iarasi
Ultima modificare: Luni, 1 Iulie 2013
gi-jane2, moderator
El (reclamantul) nu are nici o chitanta, care sa dovedeasca ca ar fi cumparat ceva,toate chitantele sunt pe numele meu,fiind apartamentul meu ,proprietate personala.In perioada concubinajului eu am cumparat mobila,termopane,un TV, etc,avand doar martori mincinosi,prieteni de pahar,totusi a obtinut 50% din investitii plus cheltuieli de judecata, nu s-a tinut cont de evacuarea din 2011, lipsa de folosiinta, eu fiind plecata, el a stat singur
Doamna, cu avocatul depinde ce v-ati inteles... daca v-ati inteles sa va asiste/reprezinte in toate caile de atac, in executare etc., atunci nu mai trebuie alt onorariu; daca nu v-ati inteles asa, atunci e nevoie de alt contract etc.
Lipsa de folosinta nu avea temei, caci dv. aveati o hotarare pe care o puteati esxecuta si nu ati facut-o; e culpa dv., nu puteti cere reclamantului sa plateasca pentru ca dv. nu l-ati scos afara.
Totusi, expertize, nimic?
De evacuare nici nu avea de ce sa se tina cont.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce as putea face? bratoi.jan bratoi.jan Am fost naiv, am pierdut un proces in pretentii pe niste bani pe care nu i-am luat niciodata, lipsa unor martori mincinosi din partea mea si prezenta unor ... (vezi toată discuția)
Evacuare din imobil, recuperare investitie Cat310 Cat310 Buna seara! Am o problema,pe care,sper ca,aici sa-i gasesc raspunsul. Tatal meu,vrea sa ma evacueze,din casa lui,proprietate personala,pe motivul ca,noua lui ... (vezi toată discuția)
Marsavie romaneasca ContSters280210 ContSters280210 Buna seara! Pana in 2006 am fost cadru MAN, iar in acest an am decis sa plec cu familia in Spania. Anul trecut in vara m/am intors in tara sa fac un schimb ... (vezi toată discuția)