avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1134 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Evacuare din imobil, recuperare investitie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Evacuare din imobil, recuperare investitie

Buna seara! Am o problema,pe care,sper ca,aici sa-i gasesc raspunsul.
Tatal meu,vrea sa ma evacueze,din casa lui,proprietate personala,pe motivul ca,noua lui sotie,vrea cat mai mult spatiu.Eu si sotul meu,ne-am mutat in casa tatalui meu,la cererea lui;la timpul respectiv,acum 6 ani,dansul fiind in proces de partaj cu mama mea,casa fiind pusa in vanzare,ptr recuperarea investitiilor facute de mama mea,in timpul casatoriei cu el.El neavand banii necesari,i-am imprumutat noi,suma respectiva,dar fara a face un act la notar,bazandu-ne pe incredere.Tot noi,cu acordul lui,am renovat toata casa,care era intr-o stare deplorabila,asta si din cauza ca tatal meu nu s-a interesat de imobilul aflat in proprietatea dansului,aducand-o intr-o stare foarte buna.Am si 2 copii minori,care au asistat la scandalurile,provocate de dansii(tatal meu si sotia lui),pe motive neintemeiate.Mentionez ca,am toate bonurile fiscale,martori atat din fam mea cat si a sotului,dar si martori neutri,care au fost prezenti,la renovarea casei si care stiu cum era casa dinaintea venirii noastre,in casa.Martori si la scandalurile provocate,cat si dovezi de la Politia Locala,respectiv declaratiile mincinoase,dar si dosarul penal,pe care il are tatal meu,ptr abuzurile fizice si verbale asupra mea.Va rog sa-mi spuneti,cum sa procedez,in cazul in care voi primi sentinta de evacuare,in privinta recuperarii,investitiei din imobilul tatalui meu?
Cat timp dureaza,de la introducerea cererii de evacuare,pana la primirea ei,in cazul meu?
Cat timp dureaza,un proces,de genul acesta?
Va multumesc!:)
Cel mai recent răspuns: Cat310 , utilizator 22:49, 26 Iunie 2014
Nu trebuie sa asteptati sa primiti sentinta!!!

Daca, acesta va deschide o actiune in evacuare, trebuie ca dvs. sa formulati o cerere reconventionala in cadrul aceluiasi proces, prin care sa solicitati contravaloarea sumelor de bani investite.

Ar fi bine sa angajati un avocat.
Cereti si acordarea dreptului de retentie.
Doamna, daca aveti documente doveditoare ca ati cheltuit, cu acordul tatalui, sume de bani pentru renovarea casei, va puteti adresa oricand justitiei. Daca tatal dvs. nu recunoaste, il puteti chema la interogatoriu, daca instanta va aproba. Faceti-va un calcul la cat se ridica suma pe care o revendicati si vedeti cat va costa avocatul - atentie, onorariul avocatului, de la cel initial, creste ca Fat Frumos pe masura ce se aduna amanarile, expertizele, apelul, recursul, etc. - Daca se audiaza si martori, se fac expertize, va fi un exemplu tipic de proces din care castiga numai justitia: avocatii, expertii, statul.
Sa stiti ca uneori in viata castigi mai mult din invataminte decat ai pierdut material. De aceea se spune ca o mare calitate este sa stii cum sa pierzi.
Multumesc,ptr sfaturi:) Tatal meu a a inaintat proces de evacuare,pe numele meu si al sotului.Nu am ajuns la nicio intelegere din cauza sotiei lui,care vrea neaparat sa obtina casa,ptr nevoile ei.Suma este in jur de 25000 ron,justificata cu chitante,martori.Stiu ca va fi un proces lung,dar nu pot sa ma las mai ales,ca am fost agresata de sotia tatalui meu,fizic,lovindu-ma cu un par in cap,avand nevoie de ingrijiri medicale de urgenta,necesitand 9 zile,cu acelasi motiv,dorinta nebuna de a ocupa cat mai repede casa,fara a-mi restitui banii investiti.Sunt constienta de costul procesului,dar asta este...nu-i pot lasa sa ma calce in picioare,luand totul abuziv,fara nicio participare a lor..decat cu pretentii!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evacuare donisa donisa Buna ziua Am divortat de curind si locuiam cu fosta sotie in garsoniera soacrei unde locuiesc si in prezent singur ptr ca fosta sotie este plecata din ... (vezi toată discuția)
Buna ziua,as dori nevoie de niste sfaturi meteorit meteorit Buna ziua,in 2002 am cumparat o casa,pamantul fiind trecut pe numele meu,iar casa pe un olandez ,acum a aparut o neintelegere intre noi,si vrea sa ne dea afara ... (vezi toată discuția)
Partaj- succesiune-ajutor olympya olympya buna ziua! v-as ruga sa ma ajutati intr-o problema delicata legata de o succesiune.Bunica mea si bunicul au avut un imobil pe numele la amandoi si 2 copii. ... (vezi toată discuția)