avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 345 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... revendicarea unui imobil: procedura
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

revendicarea unui imobil: procedura

sunt proprietara unui ap prin sentinta de partaj obtinuta in anul 1989 dar fiind femeie si fostul sot barbat violent niciodata nu am putut sa locuiesc ca proprietar in acest imobil .O perioada de timp a locuit in acest ap ,fiica noastra cu fostul sot, eu proprietara am locuit in casa parintilor mei decedati .In prezent fiica nu mai locuiest in ap , de 10 ani ca nu a putut ,acolo locuind fostu sot cu actuala sotie care de 2 ani nu a mai platit nici intretinerea si a fost dat in judecata de as de proprietari si au obtinut o hot jud .In prezent casa in care am locuit a fost supusa partajului cu frati mei si a fost atribuita unei surori nu am unde sa locuiesc pot sa deschid o actiune in evacuare a sotului neproprietar ca sa pot locui in ap .
va multumesc de sfaturi .
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 10:48, 30 Iunie 2013
Binenteles ca daca fostul sot nu are un drept de proprietate asupra imobilului puteti formula actiune de evacuare in instanta. S-ar putea ca fostul sot sa invoce un drept de retentie asupra imobilului pentru eventuale imbunatatiri aduse acestuia de-a lungul timpului (daca este cazul).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sora mea data afara din apartament mihaigeorgescueu mihaigeorgescueu Buna ziua! Sora mea a locuit in concubinaj 12 ani cu un barbat care a decedat! Ea a locuit in apartamentul acestuia (proprietate personala). Dupa decesul ... (vezi toată discuția)
Partaj sau nu ? g.corina g.corina buna ziua, Incerc sa va expun pe scurt o situatie. Timp de 17 ani am locuit cu sotul si cu fiica noastra intr-un aparament de 2 camere care era ... (vezi toată discuția)
Partaj BALANICA1975 BALANICA1975 Buna ziua va rog sa imi spuneti ce pot face fiindca am divorțat de soț de comun acord prin mediere si nu am făcut partaj la casa am căzut de acord să ... (vezi toată discuția)