Este vorba despre un proiect pe fonduri, POR 5.2 - Turism.
Procedura de achizitie principala a contractului este in curs de desfasurare - prin Ordinul 1050/2012, avand o valoare de aprox 4 mil euro.
Operatorii economici care si-au prezentat intentia de a participa la procedura sunt 16 firme: 11 firme internationale (germania, spania, franta, austria, marea britanie, italia) si 5 firme din romania. Proiectul fiind unul indetit (pe principul unicitatii si specificitatii), nu exista firme din romania care sa aiba experienta in domeniu.
Astfel, am trimis un e-mail cu clarificari, si in loc sa ii pun pe toti in bcc, i-am pus la to.
Cred ca acesta poate fi un viciu de procedura care poate duce la anularea procedurii, ulterior atribuirii contractului si ma gandesc, asadar, sa anulez procedura si sa incep alta. Pentru asta, cred ca trebuie sa gasesc un motiv bun pentru anularea procedurii, si nu cel adevarat. problema este ca daca eu le spun raspunsul adevarat pentru care vreau sa anulez procedura, el o sa apara la documentatia de atribuire, la dosarul de finantare. daca gasesc un orice alt motiv care sa stea in picioare pentru refacerea procedurii (desi pana acum nu am o idee, doar faptul ca nu am dat listele de cantitati intr-o alta limba decat limba romana), este posibil ca acesta sa fie contestat de firmele participante.
Intr-adevar, majoritatea operatorilor economici din afara au spus ca nu vor participa la procedura, documentatia fiind in limba romana.
Va rog sa imi raspundeti la urmatoarele intrebari:
1. Care sunt riscurile pentru mine in aceasta situatie? Risc sa ajung sa dau cu subsemnatul pe la DNA?
2. Care sunt riscurile pentru proiect daca aleg sa continui cu procedura, fara a o anula?
3. Care sunt riscurile pentru proiect daca aleg sa anulez procedura?
Cel mai recent răspuns:
vlad nicolae , moderator
12:51, 8 Iulie 2013