avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Se mai poate formula întâmpinare dacã nu te poþi ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Se mai poate formula întâmpinare dacã nu te poþi prezenta la termen?

dac la un pr civil ,paratul lipseste de la termen( actiunea introdusa pe vechiul cod) si ulterior dovedeste ca a fost in imposibilitate de a se prezenta mai are dr de a depune intimpinare?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 02:13, 1 Iulie 2013
Intampinarea se depune cu cel putin 5 zile inainte de termenul de judecata, deci faptul ca aveti dovezi privind imposibilitatea de prezentare in ziua judecatii nu prea constituie un motiv de prelungirea termenului de a depune intampinare. Intampinarea este obligatorie in afara de cazurile in care legea prevede in mod expres altfel. Nedepunerea intampinarii in termenul prevazut de lege atrage decaderea paratului din dreptul de a mai depune probe si de a invoca exceptii in afara celor de ordine publica.
@ leusan

Teoretic nu mai are acest drept, însă asta mai depinde şi de instanţă şi de partea potrivnică.

Pârâtul va fi decăzut din dreptul de a propune pobe şi de a invoca excepţii, în afara celor de ordine publică, însă apărări poate face pe tot parcursul procesului sub forma, de exemplu, a notelor de şedinţă. În practică am întâlnit şi situaţia în care pârâtul a depus târziu întâmpinare la dosarul cauzei şi a arătat în cuprinsul acesteia că nu propune probe şi nu invocă excepţii tocmai datorită faptului că a depăşit termenul în care i se pusese în vedere să depună întâmpinare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Depasire termen depunere intampinare prietenulomului prietenulomului Piritii nu ai depus intipinare in termenul legal . Se mai poate depune ulterior ? Chemarea in judecata este pe noul cod . (vezi toată discuția)
Nu ești decăzut din drepturi daca nu ai depus intimpinarea pina la primul termen de judecată? mimi56_manolescu mimi56_manolescu Este legal ca instanța sa aprobe un alt termen daca la primul termen nu ai depus intimpinare?paratul a avut timp din 16 Iunie cind am depus eu acțiunea in ... (vezi toată discuția)