avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 785 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Depasire termen depunere intampinare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Depasire termen depunere intampinare

Piritii nu ai depus intipinare in termenul legal . Se mai poate depune ulterior ? Chemarea in judecata este pe noul cod .
Va puteti face aparari daca nu ati depus intampinare. Este bine sa respectati procedurile pentru a nu avea probleme in proces mai ales daca nu aveti avocat angajat si nu se gandeste o straegie a apararii.
Eu nu am ce intimpinare sa depun . Piritii NU au depus si vreau sa stiu daca mai pot depune dupa termen .
Sancţiunea este cea prevăzută de art.208(2) C.pr.civilă:

(2) Nedepunerea intampinarii in termenul prevazut de lege atrage decaderea paratului din
dreptul de a mai propune probe si de a invoca exceptii, in afara celor de ordine publica, daca
legea nu prevede altfel.


Prin urmare, nimic nu îi împiedică să depună întîmpinarea oricînd doresc, numai că, invocîndu-se tardivitatea, instanţa va trebui să respingă probele propuse şi excepţiile invocate (cu excepţia celor de ordine publică, aşa cum spune textul legii).
:yeah:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu ești decăzut din drepturi daca nu ai depus intimpinarea pina la primul termen de judecată? mimi56_manolescu mimi56_manolescu Este legal ca instanța sa aprobe un alt termen daca la primul termen nu ai depus intimpinare?paratul a avut timp din 16 Iunie cind am depus eu acțiunea in ... (vezi toată discuția)
Nu am depus intampinare- care sunt consecintele? ContSters337674 ContSters337674 Am fost cemata in judecata intr-n proces civil si nu am depus intimpinare . A trecut termenul...Este grav ? Ma mai pot apara ?Un avocat eventual ar mai avea ce ... (vezi toată discuția)