avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 554 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... plagiat
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

plagiat

As vrea sa stiu daca exista vreo reglementare legala care sa restrictioneze sau sa limiteze dreptul personalului administrativ dintr-o institutie de invatamant de a inainta sesizari de plagiat impotriva unor cadre didactice. Eu consider ca nu este de competenta personalului administrativ sa analizeze activitatea cadrelor didactice, mai ales ca sesizarea nu este facuta cu cele mai bune intentii, dar as vrea sa stiu daca este vreo reglementare clara in acest sens. Va mutumesc!
Cel mai recent răspuns: marza_alexa , utilizator 12:12, 13 Martie 2009
conform legii nr. 8/1996 privind drepturile de autor modificata si completata, reproducerea fara drept a unei opere este considerata infractiune, iar sesizarea poate fi facuta de catre orice persoana. dar depinde acum de dovezi, de modul in care se face sesizarea, de opera presupus a fi plagiata, etc.
stiu chestiile astea, dar eu ma refer concret la sesizari si reclamatii la nivel intern, in institutie, pentru incalcarea regulamentelor interne si a codului de etica. are personalul administrativ competenta sa analizeze activitatea publicistica a cadrelor didactice din institutia respectva? si repet, ma refer strict la regulamentele interne. ar fi contrara legii o dispozitie in regulamentul intern al institutiei care sa prevada ca sesizarile pentru fapte ce tin de activitatea publicisitca a cadrelor didactice sa poata fi facuta doar de cadre didactice si nu si de personalul administrativ?
Stie cineva cum trebuie procedat cu drepturile de autor (in cazul unei carti, articol, studiu, scenariu film, etc.)?
Ce trebuie facut?
Multumesc.

Legea nr.8 din 1996 este cea care reglementeaza dreptul de autor. Gasesti acolo informatii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept autor articole website gcazaciuc gcazaciuc Buna, Am un site web avand ca tematica medicina. Utilizez drept continut pentru articole diverse carti ( cateodata doar una , alteori mai multe) din care ... (vezi toată discuția)
Conflicte intre salariati ContSters54646 ContSters54646 Buna ziua! Lucrez la o institutie publice si de cateva zile sunt pusa in situatia sa asist la niste conflicte foarte urate intre niste salariati. Exista vreo ... (vezi toată discuția)
Este legala modificarea regulamentului privind .... ? oanaportar oanaportar Buna ziua ! Institutie publica. Directorul vrea sa introduca in Regulamentul intern urmatorul text: \"Toate actele oficiale vor intra în instituţie ... (vezi toată discuția)