avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1134 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie intarziata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie intarziata

Un angajat nu s-a mai prezentat la servici. Dupa o perioada aprox. de 30 zile a trimis demisia cerand incetarea contractului cu data in care a trimis-o. In tot acest timp angajatorul nu a inceput cercetarea disciplinara.
In acest caz cum poate inceta contractul de munca? Prin acordul partilor? Cum se inregistreaza in revisal perioada in care a lipsit.
Mentionez ca datoreaza angajatorului o suma de bani ce nu poate fi acoperita din salariu. Angajatorul intentioneaza sa introduca o actiune in raspundere patrimoniala. De accea am nevoie de sfaturile d-voastra, ca incetarea cim sa fie legala si fara erori, in cazul in care instanta va cere anumite documente legate de aceasta situatie.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:22, 1 Iulie 2013
1. Incetarea retroactiva a c.i.m. este riscanta, din cauza ca transmiterea incetarii c.i.m. in REVISAL se va face dupa termenul prevazut de HG nr.500/2011.
In acest sens, puteti inceta raportul de munca la data primirii demisiei salariatului respectiv , iar perioada lipsa va figura cu absente nemotivate.

2. Incercati sa vorbiti cu acel salariat si sa-i explicati situatia privind incetarea c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare demisie in revisal Alice_Georgiana Alice_Georgiana Buna ziua, Am un angajat care din luna februarie lipseste nemotivat iar azi primesc de la sefa mea cererea de incetare a activitatii cu data de 01.03.2011, ... (vezi toată discuția)
Demisie-art 81 pct 8 liveomars liveomars La insistentele angajatorului( nu mi-a dat salariul la timp,a chemat politia la serviciu si m-a dat afara din cladire) mi-am dat demisia cu art 81 pct 8 cu ... (vezi toată discuția)
Demisie Nicoletapostolache Nicoletapostolache Buna seara, am și eu o problema..Vreau să mă mut in alt oraș unde am găsit și loc de muncă doar că actualul șef mă forțează să stau in preaviz ... (vezi toată discuția)