Revin iarasi la Dumnevoastra cu o intrebare.
Am tot cautat prin legislatie..dar nu am gasit sau nu stiu eu unde sa caut.
Am marea rugaminte la Dumneavoastra de a'mi spune dupa cate zile se imaneaza Carnetul de Munca si actele necesare inchiderii contractului de la inchiderea si expirarea celor 15 zile preaviz?
Cantractul sa inchis cu data de 27. februarie.2009.
Am fost la ITM si mi sa comunicat ca CM este inchisa dar angajatorul nu mi'a dat nimic si nici nu ma anutat..
Nu este precizat in lege un termen anume de eliberare a carnetului de munca, Asta nu inseamna ca cel care il detine il poate elibera cand vrea el.
In cazul in care carnetul de munca se afla la angajator mergeti sa il cereti sa v-il dea. Daca se afla la ITM mergeti acolo si ei va vor spune cand v-il elibereaza.
Daca angajatorul refuza sa va restituie carnetul de munca aveti posibilitatea de a-l da in judecata. Dar cred ca nu e cazul, mergeti la el si sigur veti rezolva problema. Succes!
asa cum vi s-a spus, nu exista un termen legal la care sa primiti carnetul de munca, numai ca "perseverenta este cheia succesului"Daca ITM a eliberat angajatorului carnetul dumneavoastra de munca, rugati-i sa vi-l dea.In mod normal, carnetul de munca se ridica personal, pe baza de semnatura, de la ITM.
Succes.
Am fost la ITM si am umblat din usa-n usa pt. a afla inspectorul care se ocupa de Carnetul meu de munca iar nimeni nu ma ajutat spunandu-mi ca nu mai exista metota care era inainte de a merge cu datele firmei si de a afla inspectorul si ca trebuie sa-l stiu eu sau sa mi-l comunice angajatorul..ceea ce nu se poate.
Am fost in nenumarate randuri la firma unde am lucrat si nu dau de nimeni...iar patronul nu'mi mai raspunde la tel.
Am fost informat ca se poate face o cerere prin care obligi angajatorul sa-ti inmaneze mai repede CM ..unde pot gasi acest model de cerere si unde trebuie sa merg cu ea pt inregistrare sau care sunt pasi care trebuiesc urmati pana va ajunge la angajator?
La ghiseul de informatii de la Inspectoratul Teritorial de Munca puteti afla numele inspectorului care se ocupa de societatea unde ati lucrat dvs. Trebuie sa stiti CUI-ul, sectorul in care se aflasediul si numele complet al societatii.Daca aveti copia contractul dvs de munca, in coltul din dreapta sus aveti nr de contract, data si stampila cu numele inspectorului.
Nu ar trebuie sa fie neglijat nici faptul ca sunt verificate toate documentele pentru a putea fi inchis carnetul de munca, din aceste acte face parte si statul de plata al societatii, iar angajatorul are termen pana la data de 25 a lunii prezenta pentru luna trecuta.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Recuperare cm
lise
Buna seara.pana acum 4zile am lucrat la o firma pe perioada determinata.mi sa inchis cm cu art 56j si pot sa benificiez de somaj .dar la lichidare nu mi sa dat ... (vezi toată discuția)
Carte de munca
dragos4321
am incheiat colaborarea cu o firma in urma semnarii demisiei dar acestia nu vor sa mio dea pe motiv ca au niste creante derecuperat de la mine..tin sa ... (vezi toată discuția)
Ref carnet de munca
sandel25
Am facut o cerere de eliberare carnet de munca pt 24 de ore, si nu am mai returnat institutiei carnetul de munca dupa aceasta perioada!!! Mentionez ca am fost ... (vezi toată discuția)