avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2122 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisia poate fi acceptata dupa cercetare disciplinara?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisia poate fi acceptata dupa cercetare disciplinara?

Buna ziua,
Am facut o cercetare disciplinara, respectand toti pasii din legislatie si comisia a decis incheierea disciplinara a contractului. Angajatul a venit cu medical imediat dupa ziua convocarii, asa ca am trimis decizia prin curier, cu mentiunea aplicarii ei dupa incetarea suspendarii contractului de munca din motive medicale. Acum, fiind in medical, m-a rugat sa ii accept demisia, insa fiind deja toate actele inregistrate si trimise, mi-e teama ca acceptand-o, sa nu incalc modul de aplicare a sanctiunii.
Mentionez ca nu ne intereseaza, ca si companie, sa incheiem neaparat disciplinar, important este ca nu mai dorim angaaatul in firma.
Pot sa accept demisia, cu data imediata dupa incetarea c. Medical? Daca da, trebuie emis vreun document intern pentru anularea decizie?
Va multumesc mult pentu raspuns.
Cel mai recent răspuns: valentina.tomita , utilizator 12:53, 4 Iulie 2013

Intocmiti o decizie de revocarea ,motivata,a deciziei de concediere disciplinara.
Dupa revocare ,salariatul poate solicita incetarea cim prin demisie.
Multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revocare decizie concediere disciplinara ginnyy ginnyy Angajatorul revoca decizia de incetare disciplinara a CIM, 2 luni mai tarziu dupa emiterea acesteia si incetarea Cim. Ce se intampla cu perioada cuprinsa ... (vezi toată discuția)
Cercetare disciplinara timofteandreius timofteandreius Buna ziua Sunt angajat intr-un magazin la departamentul securitate in functia de dispecer video.In data de 15.10.2012 intregului departament de securitate i-a ... (vezi toată discuția)
Demisie cu preaviz, absente nemotivate Dragos Stefan Dragos Stefan In cazul in care unui salariat i se aproba demisia cu preaviz, si absenteaza nemotivat de la aprobarea demisiei, angajatorul decide suspendarea c.i.m pe ... (vezi toată discuția)