avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie cu preaviz, absente nemotivate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie cu preaviz, absente nemotivate

In cazul in care unui salariat i se aproba demisia cu preaviz, si absenteaza nemotivat de la aprobarea demisiei, angajatorul decide suspendarea c.i.m pe perioada cercetarii disciplinare.
Angajata declara adresa gresita curierului la primirea convocarii si a deciziei de suspendare, desi adresa este corecta.
Ce se poate face in acest caz?
Se poate efectua cercetarea?
Suspendarea c.i.m pe perioada cercetarii disciplinare are ca efect suspendarea preavizului?
Care este data incetarii suspendarii in Revisal?
Ultima modificare: Miercuri, 23 Ianuarie 2013
Dragos Stefan, Consultant resurse umane
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 16:45, 23 Ianuarie 2013
Care este scopul cercetarii disciplinare?
Nerespectarea preavizului/absente nemotivate.
Asta este abatere disciplinara ... eu ma refeream la faptul daca angajaorul doreste sau nu sanctionarea disciplinara a acestuia ? ..... cu o alta sanctiune sau doreste desfacerea disciplinara a c.i.m.?
Se urmareste desfacerea disciplinara a c.i.m.
In acest caz, cercetarea disciplinara ar trebui sa se incheie inainte de expirarea preavizului ...

Alte discuții în legătură

Demisie pirvuralucam pirvuralucam Buna ziua, sunt angajata la o firma, vreau sa demisionez, mi-am gasit in alte parte un post mult mai bun, am depus cererea de demisie, in contractul de ... (vezi toată discuția)
Cercetare disciplinara in perioada de preaviz nyusziful nyusziful Buna ziua. 4 salariati - bucatari, au decis toti odata sa vina sa isi prezinte demisiile. Fara sa invoce niciun motiv, si nici faptul ca le-am fi incalcat ... (vezi toată discuția)
Absente comancorinaadelina comancorinaadelina Buna seara , Am un salariat cu CIM pe perioada de 3 luni; (contractul inceteaza de drept in februarie 2016) de 2 zile absenteaza nemotivat, noi nereusind sa ... (vezi toată discuția)