avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 158 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Folosirea curentului din firida din casa scarii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Folosirea curentului din firida din casa scarii

Buna ziua. Avem un electrician calificat in bloc pe care asociatia l-a imputernicit sa monteze o priza in firida de unde sa putem folosi curent pentru lucrari la partile comune. Curentul ar fi fost inregistrat de contorul de la iluminatul casei scarii. Din cauza unei locatare nu putem efectua acest lucru . Provoaca scandal pe motiv ca in acea firida au acces doar furnizorul de curent al orasului . Tot timpul cand vrem sa facem ceva in bloc aceste persoane,mama si fiica se opun cu mult scandal si in cazul pe care vi-l prezint s-a ajuns si la amenintari si bruscari. Cu toata raspunderea va spun ca sunt manifestari paranoice si nu stiu sa vorbeasca calm si clar. Cand sunt amandoua la sedinte e dezastru ! Mereu sunt locatari care pleaca de la sedinte pentruca nu mai suporta scandalul provocat de ele. Ce putem face in acest caz,al montarii de priza in firida de sigurante si al contorului de la iluminatul casei scarii. Politia nu ne poate ajuta cu nimic. Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: tiberiu8mai , utilizator 22:51, 1 Iulie 2013
In astfel de cazuri de proprietari cu probleme,exista n variante pentru concretizare interes manifestat de majoritatea proprietarilor
Este greu de inteles cum reprezentantii asociatiei si chiar restul proprietarilor accepta astfel de situatii,in care materializarea hotararilor majoritatii sa fie conditionate de "cheful "sau manifestrarile paranoice ale unor proprietari.
Executarea legaturilor respective in tabloul necesita o perioada scurta de timp
Daca se doreste respectiva bransare ,daca nu exista si alti proprietari care sa ridice pretentii,presedintele/comitetul executiv pot incerca convocarea unei sedinte de comitet la care sa fie invitate respectivele persoane,astfel incat pe parcursul sedintei electricianul sa finalizeze bransamentul electric
Mai exista varianta ca,presedintele de asociatie de proprietari ,urmare actiunilor respectivelor locatare de a se opune materializarii interesului/hotararii majoritatii proprietarilor,sa aplice unitar norma in vigoare
L nr 230/2007 ART. 18
În cazurile în care în clădirile de locuinţe unul dintre proprietari sau chiriaşi
împiedică, cu bună-ştiinţă şi sub orice formă, folosirea normală a clădirii de locuit,
creând prejudicii celorlalţi proprietari ori chiriaşi, după caz, proprietarii sau
reprezentantul legal al acestora pot solicita instanţei să hotărască măsurile pentru
folosirea normală a clădirii, precum şi plata daunelor.

Este tragic cand intr-un imobil de locuit in comun,activitatile curente necesare asigurarii bunului mers al asociatiei sunt conditionate si restrictionate de starea medicala a unei minoritati si de incapacitatea reprezentantilor legali ai asociatiei de a solutiona problrema in interesul general al proprietarilor
Ceea ce fac aceste locatare nu se poate explica in cuvinte. O minte normala nu poate intelege acest comportament. Aceste locatare traiesc singure,fata in varsta de aproximativ 40 de ani nu a fost maritata niciodata. Amandoua sunt in pensie de boala. Mama fetei umbla cu sonda dupa ea. Cu toate astea sa le auziti ce fac la sedinte. Barbati in toata firea pleaca in casele lor ca pur si simplu te provoaca sa le lovesti. Mama ei are 1,40 metri si vreo 40 de kg.,iar fiica-sa are cam 1,50 si vreo 50 de kg. si sa le vedeti ce fac aici !!! Am ratat mansardarea blocului si toate lucrarile ce tineau de aceasta actiune (anvelopare,teava de gaz metan,termopane...) pentruca ele refuza categoric sa-si vanda partea de terasa a blocului (acoperis) pentruca ele considera ca nu este legal acest fapt. O alta mare problema la noi e ca nimeni nu vrea sa se implice cu instantele de judecata si trebuie sa traim asa in blocul asta . Nu s-a mai facut nimic aici de foarte multi ani. Totul s-a invechit si uratit !
Cu mansardarea blocului, pot zice ca ati avut noroc cu raul facut de ele. Nici nu e legal si va provocati necazuri cu nemiluita.
De rest, ce sa zic? In fiecare asociatie exista asemenea oameni, dar asta nu inseamna ca viata asociatiei nu merge mai departe. Lasati-le sa faca scandal si dv. vedeti-va de treaba cu ce aveti de facut. Ignorati-le!

In privinta acelei prize, cred ca ar trebui totusi sa luati legatura cu furnizorul de energie electrica si sa vedeti daca puteti face o asemenea lucrare in acea firida. E un pic mai sensibila problema, dar cred ca se poate rezolva, eventual sa va trageti fir in subsol, va montati acolo priza si de acolo va luati curentul.
Poate se vor gasi unii mai priceputi ca mine sa va dea sfaturi mai bune.... Asteptati si alte raspunsuri.
Vom incerca si varianta asta...Sigur ca poti sa ignori doar vorbe si galagie,dar cand e vorba si de folosirea fortei,chiar daca e foarte mica in cazul lor,atunci e mai greu. Noapte buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt de energie electrica la asociatia de proprietari m.belu m.belu Am informatii certe ca in boxele aflate la subsolul blocului, proprietarii si- au improvizat prize si si- au instalat lazi frigorifice , care consuma nonstop ... (vezi toată discuția)
Instalare lumina in boxe narciisa narciisa Buna seara, In asociatia din care fac parte ma confrunt cu urmatoarea situatie, pentru care as avea nevoie de raspunsul dumneavoastra. Acum cativa ani ... (vezi toată discuția)
Modificare racord electricitate ruxyradu ruxyradu un colocatar din bloc, proprietar al unui apartament la etajul 8 si o camera de servici la etajul 9 (mansarda) a modificat instalatia electrica, trecand un ... (vezi toată discuția)