avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1765 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Coeficienti salarizare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Coeficienti salarizare

in lipsa contractului colectiv sau a a altor prevederi legate de coeficientul de salarizare in regulamentul intern, odata cu modificarea salariului minim nu trebuie modificate si celelalate salarii (ex. 804 lei salariu minim studii medii sau 1340 salariu minim studii sup)?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:45, 1 Iulie 2013
Nu trebuie modificate si celelalte salarii , in lipsa unor prevederi aplicabile angajatorului referitoare la coeficientii de ierarhizare.
Prin contractul colectiv de munca la nivel national (abrogat incepand cu 01.01.2011) erau prevazuti coeficienti de ierarhizare privind salarizarea personalului ; au ramas insa valabile anumite contracte colective de munca la nivel de ramura .
Daca societatea Dvs. , prin activitatea pe care o desfasoara, se incadreaza intr-o anumita ramura a economiei pentru care exista un astfel de contract colectiv de munca la nivel de ramura , atunci trebuie sa respectati prevederile acestui contract respectiv coeficientii de ierarhizare aferenti; in caz contrar, nu, nu sunteti obligat doar daca nu aveti prevazuti in ROI astfel de coeficienti de ierarhizare.

Ultima modificare: Luni, 1 Iulie 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic
In prezent, ccm la nivel de sector de activitate nu mai sunt obligatorii pentru toti angajatorii si salariatii din sectorul respectiv de activitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu minim studii superioare epifanie epifanie Buna seara .Sant administrator al unui SRL cu capital privat al unei comune .Trebuie sa angajez o contabila ce are studii superioare..Ce salariu pot sa-i dau ... (vezi toată discuția)
Coeficienti ierarhizare 2012 rominaduca rominaduca buna ziua. Ma puteti lamuri va rog cu privire la coeficientii de ierarhizare?Am angajati care au primit 670, iar acum vor avea 700 si angajati care au luat ... (vezi toată discuția)
Salariul minim garantat pentru personal cu studii superioare 2011 ilysuciu ilysuciu salariul minim garantat pentru personal cu studii superioare incadrat in functii cc necesita studii superioare (vezi toată discuția)