Buna ziua ! As dori si eu unele informatii cu privire la pensia alimentara. Daca un copil din cauza unora probleme nu reuseste sa termina cei 3 ani de facultate la timp , dar o termina oricum pana la 25 de ani , ii va fi oprita pensia alimentara sau va continua oricum sa o primeasca pana la implinirea celor 25 de ani obligatorii! va multumesc .
Pensie puteti primi pana la cel mult 26 de ani, numai daca nu va puteti intretine prin munca pt ca urmati cursurile unei unitati de invatamant.
Daca afla ca nu mai mergeti la facultate, poate cere sistarea pensiei, daca afla mai tarziu, poate cere sa-i returnati banii ca plata nedatorata.
Iata o modalitate de a va clasifica singura: cata vreme sunteti studenta (adica facultatea la care studiati va elibereaza adeverinta de student, sau aveti carnetul de student vizat ) aveti dreptul la pensie de intretinere.
Pensie alimentara
gicuta68
Buna ziua
Am un copil care a terminat 12 clase anul trecut (2010) si nu sia mai continuat studiile deoarece nu a luat bacul.Daca el isi va relua studiile in ... (vezi toată discuția)
Ajutor
lili.otroc
In 09.09.2008 fetele mele gemene majore au deschis actiune pentru pensia alimentara in sedinta din 11.11.2008 instanta a ramas in pronuntare si decide ca tatal ... (vezi toată discuția)