avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Poprire salariu
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Poprire salariu

Bună ziua! Am o speţă pentru sora unui coleg de muncă şi aş vrea vă rog un sfat. Sora colegului meu are salariu de 1200 de lei din care plăteşte o rata de 550 de lei la o banca iar de curând i-a fost făcută poprire pe salariu în valoare de 400 de lei pentru un card de credit mai vechi (la o societate nebancara) făcut pentru o altă rudă care nu a plătit. Întrebarea mea este : se poate face poprire pe o suma atât de mare având în vedere că mai are încă o rata? Ce se poate face, există o autoritate în domeniu la care să poată apela? Vă mulţumesc!
Ultima modificare: Luni, 1 Iulie 2013
ContSters214341, utilizator
Cel mai recent răspuns: marriusf81 , utilizator 14:17, 1 Iulie 2013
Daca sunt mai multe urmariri asupra aceleasi sume, urmarirea nu poate depasi 1/2 din venitul lunar net.
Aveti posibilitatea sa faceti contestatie la executare, daca mai sunteti in termenul de 15 zile de la efectuarea primei retineri( cel mai tarziu).in uktima poprire infiintata.

Nu sunt mai multe urmăriri. O rata o plăteşte benevol iar cealaltă este proprire. Unde să facă această contestaţie? Trebuie să meargă la financiarul firmei la care lucrează cu documentele de la cealaltă banca pentru a demonstra că mai are o rata? Mulţumesc!
Ultima modificare: Luni, 1 Iulie 2013
ContSters214341, utilizator
Daca nu sunt cel putin doua urmariri silite, procentul de 1/3 din salariu este cel corect, pentru singura poprire infiintata. Nu are nicio importanta ce alte datorii mai are.
Poate face o contestatie la executare si sa ceara instantei sa reduca cuanttumul de 1/3, dar are foarte putine sanse de reusita.

Vă mulţumesc mult.
Ultima modificare: Luni, 1 Iulie 2013
ContSters214341, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire salariu- cuantum mmiionut mmiionut buna ziua. Imi cer scuze daca s-a mai discutat acest subiect, dar eu nu l-am gasit. Problema mea suna in felul urmator:in ziua de salariu m-am prezentat ca ... (vezi toată discuția)
Poprire pe salariu vasilepetcu vasilepetcu Am salariu net 1500. Platesc deja rata credit 900. Vine un executor si cere 1/3 din net. Cum se va clacula? Cat imi va opri din salariu si cat ii va reveni lui? (vezi toată discuția)
Poprire salariu serby30 serby30 sunt creditor intr-un dosar de executare silita avand ca obiect recuperarea unei sume de bani. debitorul, salariat, sustine ca are rate la banca in ... (vezi toată discuția)