avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Alcool la volan, refuz recoltare probe biologice, ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Alcool la volan, refuz recoltare probe biologice, consecinte

ce se poate intampla daca am fost surprins conducand un autovehicul cu o alcoolemie de 0.71mg alcool pur in aerul expirat si am refuzat recoltarea probelor biologice???
nu am nici un fel de antecedente penale!!!
In aceasta situatie aveti sanse sa obtineti o pedeapsa cu suspendare. Sfatul meu este sa va angajati un avocat, care sa va indrume pe toata durata desfasurarii procesului.
am inteles. va multumesc anticipat pentru sprijinul si timpul acordat!!!
In cazul dvs nu este vorba de nici un concurs de infractiuni,daca veti fi trimis in judecata se va retine doar art.87 alin.5, este foarte probabil sa primiti o pedeapsa cu suspendarea conditionata a executarii,daca indepliniti conditiile de aplicare de la art.81 c.p.
se poate transforma in amenda administrativa? agentul constatator mi-a comunicat ca va inaita dosarul catre organele abilitate cu propunere de ne incepere a urmariri penale, din spusele dansului acestea transformanduse intr-o amenda administrativa?

Alte discuții în legătură

Conducerea sub influenta bauturilor alcoolice feli27 feli27 Unui bun prieten i s-a ridicat permisul de conducere pe baza art 87/5 si anume refuzul de a i se recolta probe biologice.Acesta a condus baut pe un drum ... (vezi toată discuția)
Alcolemie 1,80 gyc28 gyc28 am o alcolemie de 180 la mie accident fara victime e prima abatere nu am antecedente ce se antampla? suspendare sau ecxecutare si cam cat? care sat pasi ... (vezi toată discuția)
Alcol la volan florin17 florin17 intrebare de 1000 de puncte, am suflat in aparatul alcoltest unde a iesit o,87 dar nu am mers la spital, cum iese pana la urma ? (vezi toată discuția)