avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1777 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Calcul concediu medical
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Calcul concediu medical

Buna ziua,

Incepand cu data de 18.06.2013 ma aflu in concediu medical cu 75%, cod 01. Nu am reusit sa gasesc pentru cazul meu un calcul complet al valorii acestui concediu.
Ati putea sa ma ajutati sa imi dau seama cum se calculeaza? Lucrez la o societate pe un salariu brut de 2000 ron, contract perioada determinata de la 01.02.2013. Pana la acea data inclusiv ma aflam in somaj dupa terminarea masterului. Mentionez ca sun si persoana cu handicap, iar acest concediu medical va fi pe o perioada de 90 zile.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 17:56, 1 Iulie 2013
Indemnizatia de concediu medical se calculeaza astfel:
- se aduna veniturile brute realizate in cele 6 luni anterioare (perioada decembrie 2012 - mai 2013): aici aveti 2 luni de somaj si 4 luni cate 2000 lei
- se aduna numarul de zile lucratoare din cele 6 luni pentru care ati primit venituri:
19 zile dec + 21 zile ian + 20 zile feb + 21 zile mar + 22 zile apr + 21 zile mai = 124 zile
- se face media zilnica impartind total venituri la total zile (cu 2 zecimale)
- indemnizatie medical = media zilnica x 75% x nr.zile lucratoare incluse in perioada de medical (in cazul dvs. 8 zile)

De retinut:
- media zilnica se pastreaza pe intreaga perioada de medical acordata prin certificate medicale pe care se inscrie "in continuare"
- daca se intrerupe CM sau se schimba codul de diagnostic si se elibereaza un certificat "initial", acesta se calculeaza la fel ca mai sus, dar se considera cele 6 luni anterioare lunii in care se acorda
- daca n-ati facut-o inca, predati la locul de munca o copie dupa documentul de la somaj in care este precizata valoarea indemnizatiei de somaj primite, pentru a putea fi inclusa in calculul concediului medical pe luna iunie

Multa sanatate!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unde se poate afla daca este corect calculat corect concediul medical? Andreea Dara Andreea Dara Buna ziua am o întrebare, socrul e in concediu medical de 1 an de zile, plătit cu 75%, din data de 08. Februarie anul curent concediu medical ii este plătit ... (vezi toată discuția)
Calcul concediu medical Mihaela2312 Mihaela2312 Buna ziua. Am onmare nelamurire.Am fost in CM de pe data de 21 nov pana pen31 ian inclusiv.In luna gebruarie am primit un salariu in val de 870 de lei net.Tin ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal DanaPotop DanaPotop In concediul pre si postnatal se calculeaza 85% din ultimele 6 luni din veniturile realizate sau din salariul brut? (vezi toată discuția)