avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Aplicare, sau nu, a legii privind penalitatile ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Aplicare, sau nu, a legii privind penalitatile asociatiilor de proprietari catre furnizori

NU SE APLICA LEGEA PENTRU : contractele incheiate intre profesionisti si consumatori !!!
•Prin "profesionist", legea intelege orice persoana fizica sau juridica, care exploateaza o intreprindere cu scop lucrativ.
Asadar, cred ca nu se aplica si asociatiilor de proprietari ,care reprezinta CONSUMATORII INVOCATI IN LEGE.
INTRE FURNIZORII DE UTILITATI SI ASOCIATII DE PROPRIETARI SE VA APLICA IN CONTINUARE LEGEA 230/2007 .CE PARERE AVETI ??
Legea nr 230/2007 este norma care guverneaza infiintarea,functionarea si activitatea asociatiilor de proprietari
Furnizorii de servicii sunt regii ale autoritatii publice locale si nu au caracterul de intreprindere cu scop lucrativ.
Pe cale de consecinta contractele de furnizare utilitati incheiate de catre asociatiile de proprietari si furnizorii de utilitati se intemeiaza pe legea in vigoare respectiv L nr 230/2007 si alte norme conexe specifice fiecarei utilitati in parte-gaze,energie electrica,etc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu administratorul teutza2000 teutza2000 La noi in asociatie suntem obligati sa platim consumul de apa dupa o estimare a lor, timp de trei luni, in a treia luna vine si ia citirea apometrelor, astfel ... (vezi toată discuția)
Penalizari la fondul de rulment danny78 danny78 De la inceput tin sa specific faptul ca eu inca nu locuiesc in apartamentul respectiv ( nu este trecuta nici o persoana la intretinere ). Este normal sa mi se ... (vezi toată discuția)
Contracte individuale raja cocu14 cocu14 poate administratorul\\"\\" sa ameninte cu\\"\\" sa intrerupa furnizarea apei la un apartament , ca nu se dau actele casei pentru contract individual cu RAJA ... (vezi toată discuția)