Este adevarat ca, conform noului cod civil, nu se mai incredinteaza minorul doar unuia dintre parinti, ci se exercita numai custodie comuna?
Am vrut sa inentez actiune in instanta pentru incredintarea minorului mie, insa avocata mi-a spus ca nu se mai poate decat custodie comuna...Eu aveam nevoie de acea incredintare ca s apot iesi din tara cu copilul cand vreau, fra a mai fi nevoie sa ii cer lui semnatura de fiecare data...Chiar nu se poate face nimic in acest sens?
E adevarat. Ce puteti face, e sa incercati sa va intelegeti cu tatal sa va dea acordul. Daca dovediti ca tatal se opune din rea credinta, puteti apela la instanta pt a suplini acest acord.
de asemenea incredintarea s-a schimbat in stabilirea domiciliului copilului si exercitarea autoritatii parintesti ( de regula in comun-custodie comuna_) daca aveti probe temeinice puteti obtine si custodia exclusiva.
daca aveti custodia exclusiva nu mai aveti nevoie de acordul tatalui sa plecati cu copilul din tara. la custodie comuna in schimb , da, cu toate ca si aici se pot gasi solutii
Dar aveti motive temeinice?
Pentru ca numai ca sa puteti "iesi din tara cu copilul cand vreau, fra a mai fi nevoie sa ii cer lui semnatura de fiecare data..." nu e de ajuns deloc.
[editat citat]
Pur si simplu el profita de aceasta chestie pt a nu-mi da semnatura, sau pt a ma face sa ma rog de el si el sa-mi dea acceptul cand vrea el...DACA vrea...chiar este vorba e rea credinta, pt ca eu cred ca excursiile in strainatate sunt benefice pt copil...