avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 244 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Incredintarea minorului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Incredintarea minorului

Buna ziua,

Este adevarat ca, conform noului cod civil, nu se mai incredinteaza minorul doar unuia dintre parinti, ci se exercita numai custodie comuna?

Am vrut sa inentez actiune in instanta pentru incredintarea minorului mie, insa avocata mi-a spus ca nu se mai poate decat custodie comuna...Eu aveam nevoie de acea incredintare ca s apot iesi din tara cu copilul cand vreau, fra a mai fi nevoie sa ii cer lui semnatura de fiecare data...Chiar nu se poate face nimic in acest sens?
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 17:03, 1 Iulie 2013
E adevarat. Ce puteti face, e sa incercati sa va intelegeti cu tatal sa va dea acordul. Daca dovediti ca tatal se opune din rea credinta, puteti apela la instanta pt a suplini acest acord.
si cum as putea dovedi acest lucru? sa-l inregistrez sau ceva?
de asemenea incredintarea s-a schimbat in stabilirea domiciliului copilului si exercitarea autoritatii parintesti ( de regula in comun-custodie comuna_) daca aveti probe temeinice puteti obtine si custodia exclusiva.

daca aveti custodia exclusiva nu mai aveti nevoie de acordul tatalui sa plecati cu copilul din tara. la custodie comuna in schimb , da, cu toate ca si aici se pot gasi solutii
Ultima modificare: Luni, 1 Iulie 2013
gi-jane2, moderator
Dar aveti motive temeinice?
Pentru ca numai ca sa puteti "iesi din tara cu copilul cand vreau, fra a mai fi nevoie sa ii cer lui semnatura de fiecare data..." nu e de ajuns deloc.
[editat citat]
Pur si simplu el profita de aceasta chestie pt a nu-mi da semnatura, sau pt a ma face sa ma rog de el si el sa-mi dea acceptul cand vrea el...DACA vrea...chiar este vorba e rea credinta, pt ca eu cred ca excursiile in strainatate sunt benefice pt copil...

Ultima modificare: Luni, 1 Iulie 2013
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Divort cu un copil, sotia este in republica moldova dar are cetatenie romana. copilul este cetatean roman si este cu mine acum in romania amigobz amigobz Daca divortez cum pot pastra copilul ? Daca legea il incredinteaza sotiei iar eu nu sunt de acord sa paraseasca tara sotia poate pleca cu el in republica ... (vezi toată discuția)
Pot iesi din tara cu copilul? virgo19 virgo19 Buna seara! Va rog sa ma ajutati cu o informatie, pentru ca vreau sa fiu sigura... Am o fetita de 1 an si 9 luni, si sunt despartita de tatal ei. Nu am ... (vezi toată discuția)
Autoritate parinteasca exclusiva- stabilirea domiciliului minorului in strainatate anissia000 anissia000 Buna Sunt mama unei fetite de 3anisori Eu si tatal ne-am separat acum 1an si jumatate(nu am fost casatoriti) De atunci el nu a mai contribuit la cresterea ... (vezi toată discuția)