avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Autoritate parinteasca exclusiva- stabilirea ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Autoritate parinteasca exclusiva- stabilirea domiciliului minorului in strainatate

Buna

Sunt mama unei fetite de 3anisori
Eu si tatal ne-am separat acum 1an si jumatate(nu am fost casatoriti)
De atunci el nu a mai contribuit la cresterea si educarea copilului.(nu a mai cautat copilul)
Fetita e in grija mamei mele.Eu locuiesc in UK si as dori sa iau fetita la mine insa tatal refuza sa faca procura si nu doreste sub nicio forma sa iau fetita
Eu am posibilitatile necesare sa ii ofer o viata decenta aici.As vrea copilul meu sa cresca alaturi de mine nu de bunici caci dragostea parinteasca ii lipseste la momentul actual ca nu are nici mama nici tata langa ea.
Exista o posibilitate in care as putea castiga autoritate tutelara unica si definitiva incat sa nu mai am nevoie de semnatura tatalui pt a aduce fetita langa mine? Va multumesc si astept sfaturi
Daca aveti autoritatea parinteasca exercitata exclusiv de dumneavoastra, nu mai este nevoie semnatura tatalui copilului.
Puteti pleca in strainatate cand doriti fara ca ael sa se poata opune in vreun fel, sau sa va ceara la vama o semnatura in acest sens.
Trebuie sa aveti hotararea legalizata si tradusa.
Trebuie sa obtineti stabilirea domiciliului minorului in strainatate la domiciliul dvs.
Daca aveti conditii si va iesi bine ancheta sociala aveti sanse dar nu e neaparat necesar sa obtineti custodie unica.
Ultima modificare: Marți, 24 Iunie 2014
Admin, administrator
Am incercat sa ne intelegem insa nu am cu cine.refuza orice forma pe cale amiabila.
De aceea as dori sa o rezolv prin instanta.
Incepeti un proces, oricum va dura mai ale ca il veti cita in strainatate, apoi va dura si sa va faca ancheta sociala acolo.
Puteti cere pe calea ordonantei sa stati cu fetita la dvs pana aveti o hotarare in acest proces.
Le puteti cere pe toate in acelasi proces.. ca fetita sa aiba domiciliul la dvs in strainatate iar pt asta instanta sa suplineasca acordul tatalui pt eliberarea pasaportului si iesirea din tara de cate ori se doreste pt ca fetita sa ajunga la domiciliul stabilit, pensie in favoarea copilului, sa exercitati singura autoritatea parinteasca dovedind ca aveti motive temeinice unul ar fi ca nu s-a interesat de copil si nu l-a interesat autoritatea parinteasca de un an si jumatate, ca numai din rea credinta nu isi da acordul nicidecum in interesul copilului ca nu e in interesul copilului sa stea cu bunicii.
Ar trebui sa dovediti ca nu va da acordul.
Daca nu castigati ca singura sa exercitati autoritatea, dar castigati ce am scris mai sus, e de ajuns pt ce va doriti.


Multumesc pt raspunsuri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot scoate fata in strainatate? Imparatul Imparatul Am castigat copilul prin hotararea definitiva si irevocabila de stabilire domiciliu minor la mine acasa. Totodata, autoritatea tutelara parinteasca se exercita ... (vezi toată discuția)
Custodia totala copil bartmarc bartmarc Sunt mama unui copil de 4 ani, dar sunt plecata in strainate si sunt despartit de sot am trai doar in concubinaj, cum procedez eu am loc de munca aici si vreau ... (vezi toată discuția)
Custodie minor iza3212 iza3212 Buna ziua.Sunt divortata de la sfarsitul anului 2011 si am custodia copilului care este in varsta de 10 ani. Deoarece am cumparat un apartament prin imprumut ... (vezi toată discuția)