avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pot scoate fata in strainatate?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pot scoate fata in strainatate?

Am castigat copilul prin hotararea definitiva si irevocabila de stabilire domiciliu minor la mine acasa. Totodata, autoritatea tutelara parinteasca se exercita exclusiv de catre mine, mama copilului. Tatal mai trebuie sa-si dea acordul ca eu sa plec afara din tara cu fetita, in acest caz?
Pot scoata copilul si sa plec cu el in strainatate, fara ca tatal sa isi mai dea acordul?
La vama mai cere sa fie si acordul tatalui dat? Ce acte trebuie sa am la mine?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:35, 24 Iunie 2014
Un exemplar al hotararii judecatoresti legalizat. Nu va trebuie acordul celuilalt parinte in ipoteza in care autoritatea parinteasca nu se exercita in comun.
:spam:
"Daca aveti autoritatea parinteasca exercitata exclusiv de dumneavoastra, nu mai este nevoie semnatura tatalui copilului.
Puteti pleca in strainatate cand doriti fara ca ael sa se poata opune in vreun fel, sau sa va ceara la vama o semnatura in acest sens.
Trebuie sa aveti hotararea legalizata si tradusa."

Ar trebui sa luati de bun acest raspuns, e dat chiar de dvs unui alt utilizator la 21.59.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autoritate parinteasca exclusiva- stabilirea domiciliului minorului in strainatate anissia000 anissia000 Buna Sunt mama unei fetite de 3anisori Eu si tatal ne-am separat acum 1an si jumatate(nu am fost casatoriti) De atunci el nu a mai contribuit la cresterea ... (vezi toată discuția)
Minori si familie ContSters433181 ContSters433181 Buna seara! In 2010 in urma unui proces de divort, cu minor, mi s-a incredintat spre crestere si educare fetita rezultata din casatorie, cu hotarare definitiva ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de semnatura tatalui,sau nu? mihasava35 mihasava35 Buna ziua..Sunt divortata din aprilie 2016.In urma mariajului,a rezultat un copil,in varsta de aproape 5 ani acum.In urma divortului,am obtinut tutela ... (vezi toată discuția)