Buna ziua.
Intalnesc urmatoarea situatie. Trebuie sa angajez un cetatean din rep Moldova, persoana care are cetatenie romana. Persoana in cauza a prezentat pentru studii o Diploma de Absolvire a Invatamantului Mediu General, document care nu precizeaza durata studiilor sau ceva legat de specializare. Dupa spusele domnului care solicita angajarea, vorbim de un document de absolvire 11 clase. In momentul de fata exista un acord intre Romania si Rep Moldova, Legea 39 din 1999 care ratifica acordul de recunoastere reciproca a diplomelor, certificatelor si titlurilor stiintifice. Ce rugaminte am la dvs ?
Cine s-a lovit de o situatie similara poate sa-mi spuna unde anume a incadrat diploma in cauza, la ce articol ?
Multumesc frumos.
Din cate stiu in Legea mai sus mentionata nu se prevede si o astfel de situatie - recunoasterea unei diplome de absolvire a 11 clase.
Posibil sa devina incident art. 8 din Legea nr.39/1999, si anume : Absolvirea unei perioade de studii in Romania si in Republica Moldova, confirmata prin documente scolare, se recunosc reciproc, daca durata studiilor si continutul invatamantului sunt similare.