avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Diploma studii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Diploma studii

Buna ziua.
Intalnesc urmatoarea situatie. Trebuie sa angajez un cetatean din rep Moldova, persoana care are cetatenie romana. Persoana in cauza a prezentat pentru studii o Diploma de Absolvire a Invatamantului Mediu General, document care nu precizeaza durata studiilor sau ceva legat de specializare. Dupa spusele domnului care solicita angajarea, vorbim de un document de absolvire 11 clase. In momentul de fata exista un acord intre Romania si Rep Moldova, Legea 39 din 1999 care ratifica acordul de recunoastere reciproca a diplomelor, certificatelor si titlurilor stiintifice. Ce rugaminte am la dvs ?
Cine s-a lovit de o situatie similara poate sa-mi spuna unde anume a incadrat diploma in cauza, la ce articol ?
Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:21, 1 Iulie 2013
Din cate stiu in Legea mai sus mentionata nu se prevede si o astfel de situatie - recunoasterea unei diplome de absolvire a 11 clase.

Posibil sa devina incident art. 8 din Legea nr.39/1999, si anume : Absolvirea unei perioade de studii in Romania si in Republica Moldova, confirmata prin documente scolare, se recunosc reciproc, daca durata studiilor si continutul invatamantului sunt similare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Licentiatul in drept din republica moldova poate fi avocat in romania? EDWARD85 EDWARD85 Buna seara ! As dori va rog frumos o informatie... Diploma de licenta cum ca o persoana a terminat facultatea de drept in Republica Moldova este recunoscuta in ... (vezi toată discuția)
Cum as putea lucra in romania ca asistent medical, fiind cetacean cu dubla cetatenie ro si md, cu diploma din rmoldova Oxana Nichiforeac Oxana Nichiforeac Buna ziua! Care ar fi procedura de perfectare a actelor de stidii, in cazul care, fiind cetacean cu dubla cetatenie ro si md, cu diploma din RMoldova ... (vezi toată discuția)
Incadrare in invatamant si recunoastere grad didactic ii RaduAdi RaduAdi buna ziua tuturor.sotia mea e din republica moldova, a fost profesoara timp de 8 ani in republica moldova (la liceu, colegiul de constructii in chisinau) si e ... (vezi toată discuția)