avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... reducere penalitati intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

reducere penalitati intretinere

Sint nou pe acest forum si v-as ruga sa ma ajutati intr-o problema;pe data de 13.07.2011,aveam la intretinere o datorie de 2730 ron,penalitati 7300 ron.Am facut imprumut la o banca si am achitat datoria de baza;totodata am intrebat administratorul asociatiei de proprietari daca stie ceva de reducerea penalitatilor in baza legii 175/2010,eu avind si un venit net lunar sub 800 ron.Acesta mi-a spus ca nu stie nimic. La acest moment,am ramas iar in urma cu intretinerea(probabil,cu sacrificii voi reusi sa o platesc,dar ce fac cu penalitatile care acum au ajuns la 8000 ron?Mentionez ca m-am debransat anul trecut de la apa calda si caldura in scopul de a nu mai creste cheltuielile.
Intrebarea mea este:mai pot beneficia acum de reducerea penalitatilor in baza platii integrale din 2011?Daca da,cum se procedeaza si unde sa ma adresez in conditia in care nu pot sa ma inteleg cu administratorul?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 22:52, 14 August 2013
Nu veti mai putea beneficia de prevederile legii 175. De altfel, desi a existat acea lege in practica ea nu s-a aplicat, deoarece furnizorii de utilitati nu au dorit stergerea penalizarilor.

Incercati sa va achitati datoria de baza si in privinta penalizarilor sa faceti un angajament de plata lunara a unei sume fixe pe care sa vi-o puteti permite. Sau sa obtineti daca nu esalonarea platii acestora, poate o reducere a cuantumului, daca veti gasi intelegere in cadrul asociatiei de proprietari.
buna ziua ! doamna de la asociazie mi-a spus ca beneficiez de aceasta reducere si am platit, iar acum dupa o luna cand am mers sa achit luna in curs mi-a zis ca nu se stie daca imi vor reduce penalizarea deoarece eu am centrala, suma ramanad inca activa pe hartie. ok , dar a fost intrebata inainte si a spus Da. Intrebarea mea e : Beneficiez de reducere daca am centrala ?
Cum putea sa fie suma penalizarilor mai mare decat principalul? Ati mai avut inainte de acei 2730 alte restante pe care le-ati achitat in trecut, inainte de imprumutul de la banca? Sau ati gresit cand ati scris suma penalizarilor? Ceva e in neregula in ceea ce ne-ati scris.

Una peste alta, Legea 175/2010 a avut perioada de valabilitate iulie 2010 - iulie 2011, deci la data la care ati platit dv. principalul deja Legea iesise din vigoare.

Si oricum, in lege nu se specifica decat conditia ca in termen de 1 an (2010 - 2011) sa platiti toata restanta principala si sa aveti un venit / membru de familie sub 1000 lei. Nu se spunea nimic de centrala termica sau alte prostii....

Ultima modificare: Miercuri, 14 August 2013
elga50, moderator
nicoleta06 a scris:
.. doamna de la asociazie mi-a spus ca beneficiez de aceasta reducere si am platit, iar acum dupa o luna cand am mers sa achit luna in curs mi-a zis ca nu se stie daca imi vor reduce penalizarea deoarece eu am centrala, suma ramanad inca activa pe hartie. ok , dar a fost intrebata inainte si a spus Da. Intrebarea mea e : Beneficiez de reducere daca am centrala ?

Poate ca "doamna de la asociatie" nu este administrator sau nu cunoaste legislatia. Reducerea penalizarilor nu are legatura cu existenta sau nu a centralei termice. Penalizarile au legatura directa cu restantele fiecarui proprietar indiferent ca au sau nu centrala proprie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restante la furnizorul de gaze cu penalitati foarte mari- marissa1223 marissa1223 Buna seara! Va scriu in calitate de Presedinte al unei Asociatii de proprietari. Avem restante la gaze din mai 2010- pe care am incercat sa le platim. In ... (vezi toată discuția)
Penalitatile se sterg integral ? ovi47 ovi47 Buna ziua Va rog sa-mi raspundeti daca,in cazul achitarii integrale a restantelor la plata intretinerii(acumulate cam in 2 ani),restantele sunt sterse ... (vezi toată discuția)
Plata penalizarilor la asociatia de proprietari deea_cip84 deea_cip84 buna ziua am si eu o intrebare in ceea ce priveste penalizarile la asociatie. Am inteles ca in cazul in care platesti toata suma restanta exista o lege care nu ... (vezi toată discuția)