Buna seara! Va scriu in calitate de Presedinte al unei Asociatii de proprietari. Avem restante la gaze din mai 2010- pe care am incercat sa le platim. In perioada mai- noiembrie 2010- s-a intrepupt furnizarea cu gaze naturale in cladire (suntem bloc cu centrala proprie).
Intrebari:
1. Care este cuantumul maxim al penalitatilor ce il pot solicita furnizorii de utilitati?
2. Se poate numi ca in mai 2010- cand au fost ridicat contorul blocului contractul cu GDF a fost anulat? Intreb aceasta pentru ca pana in mai 2010 aveam, contract cu GDF ca Asoc. de locatari , iar la reluarea furnizarii a trebuit sa incheiem un nou contract ca Asoc. de proprietari.
3. Exista modaliati de a solicita reducerea sau stergerea penalitatilor catre furnizorul de gaz? (in afara negocierii directe care nu a dus la nici un rezultat)
4. Pot cere din partea primariei un fel de subventie- echivalent al Kilocaloriei subventionate pentru populatia desevita de termocentrale- adica exista un echivalent al subventiei acordate gigacaloriei- si pentru blocurile care au centrala termica de bloc?
Va multumesc!
1-Nu exista prevazut cuantum maxim al penalitatilor.
Legal furnizorul de servicii are interes sa aplice penalitati la restante afernt 3 ani
2- Nu are relevanta ridicarea contorului cu datoriile si penalitatile aplicate pentru sumele restante
3-analizati prevederi contractual asumate
4-Nu exista prevazut astfel de facilitate
Din pacate contractul cu GDF este un contract tip care nu suporta negociere. In prezent penalitatile sunt jumatatea sumei restante. Exista vreo cale de a ataca cuantumul penalitailor?
Avind in vedere ca nu aveti nimic de pierdut daca incercati, faceti o adresa oficiala care GDF si, in baza Legii 175/2010 art.II pct (4) (Sumele cu titlu de penalităţi datorate către asociaţiile de proprietari, anulate conform prezentei legi, vor fi anulate şi din obligaţiile contractuale existente între asociaţiile de proprietari şi societatea furnizoare de servicii.) cereti anularea penalitatilor aratate de dv. intr-un borderou anexat.
Banuiesc ca in cadrul asociatiei sunt cazuri in care ati anulat penalizarile membrilor in temeiul acestei legi. Daca nu accepta adresati/va instantei Este adevarat ca nu am mai auzit de un caz pina acum dar nu se stie, fiti dv. prima de care stim noi. :D
Atentie totusi ca trebuie achitata si suma de baza din factura de utilitati pentru care cereti anularea penalitatilor.
Este logic asta , cita vreme se presupune ca ati incasat de la locatari restantele trebuie sa le si virati la rindul dv. furnizorului caruia ii cereti aplicarea aceleiasi legi.
Penalizare
SimonaBardea
Buna ziua!
1.Am platit la furnizorul de apa rece penalitati la o factura, este normal atata timp cat eu nu mai incasez penalitati la proprietari conform ... (vezi toată discuția)