Buna seara! Va scriu in calitate de Presedinte al unei Asociatii de proprietari. Avem restante la gaze din mai 2010- pe care am incercat sa le platim. In perioada mai- noiembrie 2010- s-a intrepupt furnizarea cu gaze naturale in cladire (suntem bloc cu centrala proprie).
Intrebari:
1. Care este cuantumul maxim al penalitatilor ce il pot solicita furnizorii de utilitati?
2. Se poate numi ca in mai 2010- cand au fost ridicat contorul blocului contractul cu GDF a fost anulat? Intreb aceasta pentru ca pana in mai 2010 aveam, contract cu GDF ca Asoc. de locatari , iar la reluarea furnizarii a trebuit sa incheiem un nou contract ca Asoc. de proprietari.
3. Exista modaliati de a solicita reducerea sau stergerea penalitatilor catre furnizorul de gaz? (in afara negocierii directe care nu a dus la nici un rezultat)
4. Pot cere din partea primariei un fel de subventie- echivalent al Kilocaloriei subventionate pentru populatia desevita de termocentrale- adica exista un echivalent al subventiei acordate gigacaloriei- si pentru blocurile care au centrala termica de bloc?
Va multumesc!
1. Penalizarile pot ajunge la nivelul debitului de baza la care au fost aplicate.
2. Raspunsul vi l-ati dat singura. E alt contract, dar nu are nicio relevanta pentru datoriile pe care trebuie (trebuia) sa le platiti furnizorului.
3. Nu exista alta modalitate de a fi exonerati de plata acestor penalizari decat negocierea directa cu creditorul.
4. Ajuroarele pentru caldura se dau cu titlu personal cetatenilor cu venituri mici, nu se acorda comunitatilor. Cererea pentru acest gen de ajutor - nu subventie, care inseamna altceva si nu se acorda la cerere - se depune la inceputul sezonului de iarna, personal, de solicitantii acestuia. Legea 175/2010, in mod similar, se aplica personalizat, ca si ajutorul pentru caldura si se solicita direct furnizorului de catre proprietarii indreptatiti de lege.
Toate aceste "cai de rezolvare", negociere, ajutoare de la guvern via primarie, legea 175/2010, sunt iluzorii.
Plata acestor datorii este singura care va rezolva problema in mod sigur.
Penalizare
SimonaBardea
Buna ziua!
1.Am platit la furnizorul de apa rece penalitati la o factura, este normal atata timp cat eu nu mai incasez penalitati la proprietari conform ... (vezi toată discuția)