avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 627 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Firma in insolventa, plata salariilor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Firma in insolventa, plata salariilor

Buna seara, lucrez de aproximativ 3 ani la un combinat de ingrasaminte..in tot acest timp au fost perioade de functionare dar si perioade de revizie(comenzi lipsa) timp in care angajatorul ne-a platit normal...din dorinta de a nu pierde personalul. In ultimele 5 luni nu s-a mai produs nimic....s-a trimis personalul pensionar acasa, necalificatii s-au dat in somaj si au mai ramas aproximativ 400 angajati care vin zi de zi la munca...pt lucrari de intretinere paza. Nu am mai primit salariile de aprox 2 luni, ultimul fiind cel aferent lunii martie. Mai nou circula fel si fel de zvonuri cum ca patronul vrea sa declare fabrica in insolventa...si ca pentru asta nu vom mai primi nici un ban..din urma. Este posibil?! odata ce figurezi angajat pana in data x...dupa care te trimite in somaj, consider ca e normal sa ti se achite toate drepturile salariale de pana atunci!!!

As dori sa aflu si eu o parere!!!Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Codrys , utilizator 22:37, 1 Iulie 2013
Chiar si in insolventa ... la masa credala salariile se vor plati primele si abia dupa restul creditorilor.
Multumesc frumos...am auzit fel si fel de zvonturi, dar am preferat sa ma incred intr-o parere avizata!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare restante salariale andra1985 andra1985 Firma la care am lucrat pana in data de 21.06.2013 a intrat in insolventa, iar acum vor sa declare faliment. Insa noi, angajatii, avem de recuperat bani din ... (vezi toată discuția)
Concediera colectiva mamaadeade mamaadeade sotul lucreaza la o firma de paza in timisoara si a primit preaviz de concediere din 1 noiembrie (impreuna cu toti colegii aprox 30 ),intrebarea este el a ... (vezi toată discuția)
Recuperare sume platite necuvenit stefaniamihalache stefaniamihalache Buna ziua, va rog sa imi dati un sfat in ceea ce priveste recuperarea unei sume achitate necuvenit unei societati de paza. Contractul incheiat intre parti ... (vezi toată discuția)