avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 776 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Inventar in farmacie
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Inventar in farmacie

Buna ziua, o buna prietena, farmacista ca si mine, se confrunta cu urmatoarea situatie: una din colegele ei pleaca la alta societate si cu aceasta ocazie au facut inventarul. pe scurt, au un minus in gestiune de 9.900 lei si plus in gestiune de 10.000 lei (la pretul cu amanuntul). Care este solutia juridica in acest caz? Li se va imputa minusul? (sefii ei au spus ca plusul e al societatii si nu e din meritul lor). Inventarul in contabilitate se inregistreaza doar valoric ori cantitativ valoric? Exista o norma care ii obliga sefii la actiuni drastice? (eu stiu de la prietena mea, ca minusurile in gestiune existau dinaintea ultimelor 3 inventare)
Va multumesc, Maria
Cel mai recent răspuns: onatimaria , utilizator 22:40, 1 Iulie 2013
Exista compensari intre minusuri si plusuri de inventar.
Prietenei mele ii este teama ca le vor imputa lor minusul si nu vor lua in considerare acel plus(imens, dupa parerea mea, de altfel si minusul). Legal, pot face asta? Sa le puna sa plateasca minusul fara sa ia in considerare plusul?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Compensare minusuri cu plusuri in gestiune - conditii stefs stefs Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti in ce conditii se pot compensa minusurile in gestiune cu plusurile gasite la efectuarea inventarului. Lucrez intr-o magazie de ... (vezi toată discuția)
Compensare inventar farmacie giuse giuse Buna ziua, In inventarul unei farmacii pot exista plusuri si minusuri. Exista posibilitatea compensarii acestora, precum si a scaderii sparturilor si a ... (vezi toată discuția)
Inventar minus, acuzat de furt! mihaicostache mihaicostache Buna ziua! Ma numesc Costache Mihai si sunt disperat! Prietena mea este angajata la o firma care se ocupa cu vanzarea articolelor de incaltaminte. In ... (vezi toată discuția)