avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Ridicare act tribunal
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Ridicare act tribunal

Am depus la tribunal in numele tatalui meu ( care este grav bolnav, nedeplasabil si nu vorbeste ) o cerere pentru legalizarea unei sentinte judecatoresti.
Saptamana viitoare trebuie sa ma prezint s-o ridic.
Intrebarea este daca pot s-o ridic ( ca si fiica , eventual sotia ) fara procura notariala.

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 11:29, 2 Iulie 2013
Legal,acte din dosar se pot solicita numai personal de catre partile implicate
In cazuri legal motivate,presedintele instantei poate dispune eliberarea documentelor si tertilor care prezinta procura
Practic...daca exista "atentie " ...
Cand am depus cererea nu a intrebat nimeni pentru cine depun, nu a verificat acest lucru.
Mai rau este ca nu am bani "de aruncat" mereu pe procura, ma gandeam daca arat certificatul de handicap poate reusesc cu asta.

Multumesc,
Legal nu au acces la documentele din dosarul de la instanta decat partile
Problema poate apare la o simpla verificare a CI,ocazie cu care se va constata distinctia evidenta intre solicitant si persoana care desfasoara diligentele ,dar care nu detine procura autentificata
Ultima modificare: Miercuri, 3 Iulie 2013
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura notariala generala Adriana68 Adriana68 Tatal meu este paralizat ( nedeplasabil ) si nici nu vorbeste sau scrie. M-am lovit de multe ori ca nu pot sa ridic documente in numele lui, prezentand ... (vezi toată discuția)
Imputernicire avocatiala(?) ContSters61319 ContSters61319 Buna ziua, O persoana fizica nedeplasabila(cu infirmitate de exemplu) poate imputernici alta persoana fizica printr-o Imputernicire incheiata de un avocat, ... (vezi toată discuția)
Procura suedia cu apostila vanzare locuinta saphirr saphirr Buan ziua! As dori sa stiu daca este valabila o procura legalizata la un notar din Suedia si apostilata, care a fost si tradusa si legalizarea traducerii ... (vezi toată discuția)