avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Existenta asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Existenta asociatie

Cum (cu ce act/document) se face dovada ca o asociatie (infiintata mai de mult) exista?
Concret: pentru un imprumut bancar, banca cere, pe langa actele asociatiei, un "certificat constatator", dar acest tip de document se elibereaza numai in cazul societatilor comerciale... Pentru o asociatie?
Multumesc cu anticipatie
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:22, 6 Iulie 2013
Pentru ONG-uri, asociatii, etc, documentul echivalent unui certificat constatator, prin care faceti dovada existentei, este extrasul din Registrul Special de la Judecatoria care a autorizat infiintarea. Mergeti la Judecatorie si solicitati un astfel de extras.
Multumesc, o voi face.
Va urez o zi buna!
Functionarul bancar care pretinde unui ONG un ”certificat constatator” este incompetent, pentru ca ar trebui sa stie ca la ONG-uri nu exista asa ceva. Trebuie intrebat ce informatii vrea sa contina actul respectiv - ceva in plus fata de cele din ”certificatul de inscriere” cu care, conform prevederilor legislatiei ONG (OG 26 / 2000) se face dovada personalitatii juridice? Si care nu rezulta din hotararile judecatoresti de acordare a personalitatii juridice si de eventuale modificari ulterioare a actelor constitutive si a Statutului si Actului COnsitutiv si eventualelor acte aditionale, care se considera parte integranta din hotararile judecatoresti respective? Ca un extras din Registrul Asociatiilor si Fundatiilor (RAF) nu contine date suplimentare, e doar o sinteza.... Sau vrea o dovada ca nu sunt modificari fata de actele prezentate de Dvs.? Atunci ar merge un extras din RAF sau un certificat de grefa care sa ateste ca nu sunt modificari mai recente (unele instante merg pe varianta a doua....). Dar ar fi treaba bancii sa precizeze ce acte are nevoie, acte pe care un ONG le are sau ar trebui sa le aiba sau sa le poata obtine, nu aberatii de genul ”certificat constatator”.....
radumititean a scris:

Functionarul bancar care pretinde unui ONG un ”certificat constatator” este incompetent,
.....



:offtopic: Interventie moderator

De unde stiti dvs ca este incompetent ? Ati stabilit-o cumva dvs?
Nu cred ca astfel de raspunsuri ne fac cinste pe un astfel de Forum.
Necunoasterea unor prevederi legale nu cred ca duc la o astfel de concluzie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat constatator pentru ong? grunwald grunwald Banca unde am deschis contul Asociatiei Non Profit, mi-a solicitat, in al 13-lea ceas contul fiind deja operational, un document numit \'certificat constatator ... (vezi toată discuția)
Ong neinregistrat registrul fundatiilor si asociatiilor luticus luticus O asociatie avand ca obiect cresterea animalor s-a infiintat si a fost aprobata prin sentinta judecatoreasca dar nu a fost inscrisa/inregistrata in Registrul ... (vezi toată discuția)
Depunerea regulamentului de ordine interioara Fille Fille Asociatia a fost constituita in 2006. Membrii asociatiei doresc depunerea regulamentului de ordine interioara. Ce acte se depun la judecatorie pe langa ... (vezi toată discuția)