Am facut un credit de nevoi personale pentru o cunoastinta, la o Banca Romaneasca din Bucuresti.
Criza, alte probleme au facut-o pe amica mea sa nu mai platesca la timp ratele.
Dupa vreo 6 luni de neplata, din toamna anului 2011 pana la sfarsitul anului2011, am platit o suma de 50 milioane, deodata, s-a re-facut un alt Contract in februarie 2012, pentru suma ramasa, cu rate fixe lunare timp de 24 de luni.
Dupa 14 luni de plata, corect, luna de luna, a sumei fixate, am constatat ca suma de plata nu era nici macar la jumatate din totalul de plata, mai erau 2000 RON in plus …
Ni s-a spus ca nu am citit bine contractul si ca la o re-esalonare, o re-facere a Contractului trebuie sa platim niste PENALITATI …
Recitand contractul refacut, am constat ca, intr-adevar, este un articol acolo, in care se spune vag, fara a fi dat vreun procent, ca TOT CE VA FI IN PLUS DE PLATA (?!), DE CE, DE UNDE ? pe timpul celor 24 de luni il priveste numai pe clientul care a facut creditul !
Foarte vag, nici nu am observat acest articol, de bucurie ca s-a refacut creditul si era trecuta in clar o suma de platit lunar !
Nu era corect sa fie trecuta exact RATA + PENALITATI ?
Atunci, poate, ca lamuream pe loc, acceptand sau nu !
Dar, ne lamuream !
Revenind, acum dupa 14 luni la Banca, ni s-a spus ca peste rata lunara fixata timp de 24 de luni TREBUIAU PLATITE SI PENALITATI LUNARE de 19% la suma exsitenta ?!
(19% la suma de plata, s-ar fi redus considerabil daca se platea lunar, dar de unde era sa stim ?)
In acest moment, pentru rezolvarea situatiei trebuie sa platim de acum inainte, timp de 10 luni cate 80 (opt sute) RON pe fiecare luna, peste plata ratei, iar la sfarsitul creditului, deci peste 10 luni de zile, vom mai avea de platit inca 8000 (opt mii) RON pentru incheierea creditului.
Este jecmanire totala !
1. De ce nu este trecuta in Contract aceasta suma, exact acest procent de 19% ? Era un ARTICOL cu o mentiune vaga … de plata a ceva … pana la sfrsitul creditului.
2. De ce penalitati, cand s-a platit si o suma de lei gramada si am facut un nou contract, cu rata lunara fixata, de comun acord ?
3. De ce daca este o re-esalonare se platesc penalitati de intarziere ?!
4. Cunostinta mea doreste sa facem act notarial prin care sa preia acest credit si sa raspunda personal. Sa nu fiu eu tarata prin judecati. Ea nu poate prelua altfel creditului avand deja credite si o poprire. Dar, poate prin act notarial sa ma reprezinte pe mine in orice situatie – PLATI, PROCESE, etc. - ?
Ce ar fi de facut ?
Cui altcuiva ma pot ma pot adresa, in afara judecatii ?
Exista un birou/organism specializat pentru cei cu credite de nevoi personale supusi abuzurilor bancilor ?
Un avocat specializat ? cat ma costa ?
De unde sa mai platim si alti bani pentru procese, judecati ? Desi daca suma va fi mai mica decat cei 1600 pe care ar trebui sa-i dam in plus la credit, chiar ar merita sa-i ia un avocat care ar rezolva !
"Penalitatile sunt prevazute prin contractul de credit, singurul contract incheiat".
Unde sunt stabilite ?
Ce penaliati sunt stabilite in contractul de credit ?
De ordinul milioanelor ?
Unde sunt trecute ?
De ce nu ar fi fost scrise alaturi de rata de 421, la care se aduga penalitati lunare de 80 RON .
Nu asa ar fi fost corect ?
Sa fie judecata o solutie ?
Raspundeti, va rog frumos, este JUDECATA SOLUTIA CEA MAI BUNA ?
Ziceati ca totul este trecut in Contract !
Ori, nu este trecut nimic in contract !
Banca lucreaza cu cifre, nu cu filosofie : " Pe parcursul derularii prezentului acord de plata, se vor adauga dobanzi penalizatoare ..."
V-am citat textual , unde scrie care sunt penalitatile ?:
"Art 3. Plata sumei mai sus amintite se va efectua dupa cum urmeaza :
- O plata initiala de 421 RON care se achita la data incheierii prezentului acord de plata.
- Diferenta intre suma restanta totala si valoarea platii initiale prevazuta mai sus se va esalona in 23 de rate lunare cu o valoare de 421 RON fiecare luna
- Ziua scadenta a fiecarei luni este de 20 , in fiecare luni calendaristice.
Pe parcursul derularii prezentului acord de plata, se vor adauga dobanzi penalizatoare precum si eventuale cheltuieli rezultate din orice masura de executare silita, comisioane si speze bancare, asigurari efectuate de BANCA pentru creanta sa si in contul acestei datorii conform Contractului de Credit, mai sus mentionat, sume care vor fi platite de DEBITOR"
Va rog nu considerati incheiat subiectul.
Inca mai astept niste raspunsuri.
Ce scrie in contractul de credit pe care nu l-ati respectat, referitor la penalitati? Nu in acordul/angajament de plata ci in contractul de credit. Care este procentul de penalitati? Ala este cel aplicabil si nu altul. Daca in contractul de credit initial nu apar penalitati, nu le datorati.
In angajament nu aveau cum sa le treaca ca si suma, pentru ca ele curg pana la momentul platii integrale si nu au cum sa le anticipeze.
Eu, in locul dvs as incerca sa inteleg ce se intampla, mai inainte de a trage concuzia ca sunt furat.
Dumneavoastra sunteti cea rau platnica, dvs sunteti in culpa fata de banca si nu invers.
p.s. : sunt debitorul unei banci, ca si dvs. Eu incerc sa va explic situatia reala. Cu siguranta veti gasi avocati care sa va dea dreptate si cu care sa pierdeti in instanta.
Desi par dure, mesajele mele sunt menite a va arata adevarul, pentru a putea sa cantariti eventualele informatii primite de la avocati. Tot ce va prezint eu, vor fi argumentele bancii in Instanta si e necesar sa le cunoasteti inainte de a ii actiona in Instanta.
Cu ce am gresit de m-ati last fara raspunsul dorit ? Am dovedit prin citare exacta ca nu este scris in acordul de plata vreun procent de penalitati.
Cum trebuie rezolvat cu Banca ? De ce o asa impotmolire si nu mai primesc raspuns ?
Pe forum cei care raspund o fac in masura timpului liber, iar raspunsurile nu se dau dupa cum i-ar fi pe plac utilizatorului.
Penalitatile se calculeaza cf contractului de credit, degeaba va uitati pe acord. Dupa ce va achitati de obligatia asumata si se ajunge la executare pt acele penalitati, aveti posibilitatea sa faceti contestatie la executare.
Card euroline-2006
VIOPAUN
Buna ziua,
Va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat in rezolvarea urmatoarei probleme:
In 2005 am facut un credit cu rata fixa pentru bunuri consum cu ... (vezi toată discuția)
Restante banca
moruz_paula
buna ziua ! va rog sa-mi spuneti ce se poate intampla in cazul unor restante la banca ( contract de credit fara ipoteca si fara giranti), restante provenite ... (vezi toată discuția)