avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Inchidere firma fara activitate - nu am depus nici un ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Inchidere firma fara activitate - nu am depus nici un act la fisc

Am o firma pe care am infintat-o in 2005 ce nu a avut niciodata activitate, nu am depus nici o declaratie fiscala etc... Pur si simplu am creat-o am suspendat-o pe trei ani si nu am mai facut nimic apoi cu ea.

In acest moment doresc sa o inchid si as vrea sa imi spuneti cum pot proceda si la ce amenzi sa ma astept. Ce optiuni am sa rezolv aceasta problema fara sa ajung in sapa de lemn...

Speram sa o pot inchide pe baza faptului ca am avut capitalul social sub minimum de 200 de roni de foarte multa vreme.
Cel mai recent răspuns: Profelis , utilizator 10:26, 4 Iulie 2013
~ Conținut șters la cerere ~
Desfiintarea unei societati inscrise in registrul comertului in mod voluntar se face in doua etape:
- dizolvare
- lichidare.
Dizolvarea se poate face si la cererea oricare persoane interesate (printre care e si registrul comertului)
Lichidarea o vor face asociatii si, unul dintre documentele solicitate este un certificat fiscal din care sa reiasa ca societatea nu are debite catre fisc.
Nu veti putea lichida, decat daca veti avea acel certificat sau prin procedura insolventei (doar daca va incadrati in situatiile specifice).
In cele mai multe situatii similare, societatile raman in stadiul asta...
Cred ca am putut avea capitalul social sub 200 roni datorita faptului ca am avut contul bancar asociat capitalulu social la o banca ce percepea comision anual. Poate gresesc.
Sa inteleg ca pot scapa "doar" cu o amenda de 5000 roni si apoi o pod lichida ulterior? Am inteles ca firmele fara activitate timp de n ani sunt dizolvate automat de anaf. Eu find in 2005 sunt surprins ca nu s-a intamplat nimic.
Mergeti la onrc si solicitati un certificat constatator si abia dupa aceea veti sti ce e de facut.
Multumesc mult pentru raspunsuri. Imi era teama de impozitul forfetar, de amenzi mult mai mari, de penalizari...

Alte discuții în legătură

Inchidere srl ANCA-ELENA ANCA-ELENA buna seara , va rog un mic ajutor doresc sa inchid societatea pe care o administrez impreuna si prietenul meu, nu avem datorii la fisc, am platit absolut tot ... (vezi toată discuția)
Am un srl ce nu a functionat niciodata erdogan erdogan in 2002 am deschis un srl, nu a functionat niciodata, intre 2003-30.09.2006 a fost suspendat.De atunci nu am mai depus nici un formular pe nicaieri,sperand ca ... (vezi toată discuția)
Cum sa scap ieftin de firma rekaalina rekaalina Buna ziua.Am o problema si as dori sa ma ajutati daca se poate.In 2005 am infiintat o firma de care practic \"am uitat\" ,iar acum cateva zile am primit o ... (vezi toată discuția)