avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Abitatie viagera
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Abitatie viagera

Buna ziua,
Am dobandit dreptul de propietate asupra unui apartament in baza unui contract de V-C, totodata am fost de acord sa institui in favoarea vanzatorului un drept de abitatie viagera asupra imobilului. In conditiile in care vanzatorului i se respecta dreptul de abitatie viagera asupra imobilului, spuneti-mi va rog daca acesta are obligatia platii cheltuielilor de intretinere la asociatia de propietari, cat si a celorlalte utilitati de care acesta beneficiaza.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 17:16, 10 Iulie 2013
In contract nu scrie nimic referitor la cheltuieli de intretinere? In principiu acestea se platesc si de cel cu drept de abitatie si de proprietar daca locuiesc impreuna.
Calitate procesuala pasiva intr-un eventual proces cu asociatia il aveti dvs., nudul proprietar.In situatia in care apartamentul e folosit de persoana care are folosinta,puteti sa-l chemati in garantie in cadrul aceluias proces. Acestea sunt regulile.Proprietarul isi plateste impozitele si intretinerea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de v-c cu uzufruct viager ionclaudiu ionclaudiu In contract se stipuleaza ca uzufructul este pe tot apartamentul pe durata vietii celor doi vanzatori fara alte clauze de intretinere. Ce obligatii are in ... (vezi toată discuția)
Duplicat contract donatie glont glont Buna ,sa facut duplicat contract donatie pe un apartament la care mama sotiei a zis ca e definitiv acel apartament dar de de fapt in acel contract scrie asa ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare-cumparare cu habitatie viagera Nkl Nkl Buna seara, Am o intrebare legata de un contract de vanzare-cumparare pentru un apartament. Acest contract este facut cu drept de habitatie viagera al ... (vezi toată discuția)