avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cerere pentru reparatia terasei blocului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cerere pentru reparatia terasei blocului

Buna Ziua,
As vrea sa imi indicati si mie un model de scrisoare/cerere catre presedintele asociatiei de proprietari cu privire la reparatia terasei blocului.
Duminica trecuta am avut surpriza sa ne ploua in casa, am anuntat administratorul, a refuzat sa vina sa vizioneze, l am rugat verbal sa propuna catre asociatie reparatia terasei si spune fara interes ca aceasta a fost reparata (acum 8/10 ani) si ca nu vrea sa mai efectuze alte repartii...de aceea vreau sa i solicit in scris acestea, apoi daca nu am rezultat sa merg chiar la primarie.
Multumesc,
Cel mai recent răspuns: gyongyigal , utilizator 18:56, 4 Iulie 2013
Nu exista un model, faceti o cerere normala daca puteti sa faceti si cateva poze a peretilor si o trimiteti prin posta cu confirmare de primire daca nu vrea sa o primeasca.
Legea 230/2007 Art. 17. - Daca proprietarul unui apartament ori spatiu sau oricare alta persoana care actioneaza in numele sau provoaca daune oricarei parti din proprietatea comuna sau unui alt apartament ori spatiu, respectivul proprietar sau respectiva persoana are obligatia sa repare stricaciunile ori sa plateasca cheltuielile pentru lucrarile de reparatii.
Art. 18. - In cazurile in care in cladirile de locuinte unul dintre proprietari sau chiriasi impiedica, cu buna-stiinta si sub orice forma, folosirea normala a cladirii de locuit, creand prejudicii celorlalti proprietari ori chiriasi, dupa caz, proprietarii sau reprezentantul legal al acestora pot solicita instantei sa hotarasca masurile pentru folosirea normala a cladirii, precum si plata daunelor.
Domnule presedinte,
Subsemnatul Ixulescu, proprietar al apartamentului 22 scara C et. 14 bloc Magnolia...., va aduc la cunostinta ca in urma ploilor din ultimile zile in apartamentul meu s-a infiltrat apa si mi-a degradat zugraveala s.a.m.d.
Va rog sa luati masuri, sa se verifice daca s-a degradat invelisul terase ori s-a deteriorat membrana terasei pe langa instalatia de scurgere ori de aerisire de pe bloc. In functie de ceea ce constatati, va rog sa luati masuri pentru a repara acum cat permite vremea buna in asa fel sa nu intram in sezonul rece cu defectiuni ale terasei.
Va multumesc.... Semnatrura
Domnului presedinte al asociatiei....

Data 03.07.2013
Va multumesc pentru raspunsuri..
Buna ziua. Acum 2 luni m-am adresat sefei de scara cu probleme legate de infiltratii prin acoperis (stau la etajul4) .Dansa mi-a zis ca fond de reparatii exista suficient, doar ca este nevoie de votul locatarilor pentru a efectua lucrarile de reparatii. am asteptat 2 luni, nimic. m-am interesat la un avocat care m-a sfatuit sa predau o cerere catre pres.asociatiei, chiar astazi am si predat cererea, in 2 exemplare cu nr de inregistrare. intrebarea mea ar fi: care este urmatorul pas? doamna administrator mi-a zis sa nu ma astept ca asociatia sa repare acoperisul, trebuie facuta o sedinta si decid locatarii. acum chiar va rog sa ma lamuriti am dat cererea degeaba? va multumesc anticipat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reparatii acoperis bloc georgep-panciu georgep-panciu Buna ziua, pot da in judecata asociatia de proprietari a blocului unde locuiesc avad in vedere ca banii pentru repararea acoperisului blocului au fost ... (vezi toată discuția)
Reparare izolatie acoperis Crinellene Crinellene Buna ziua. Numele meu este Crina si locuiesc la etajul 10 ,intr-un bloc construit in anul 1972. De la constructia acestui bloc,liftul nu a mai fost schimbat ... (vezi toată discuția)
Administrator/politie nini02 nini02 Am o problema: odata cu topirea zapezii de pe terasa blocului, a inceput sa imi ploua in casa (stau la ultimul nivel, iar terasa nu a fost reparata), asa ca ... (vezi toată discuția)