avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozit pentru a doua casa
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozit pentru a doua casa

Buna ziua!
Am si eu o intrebare si totodata astept un raspuns de la dvs.
Mama mea in varsta de 63 ani are domiciliul stabil in Curtea de Arges.
Din anul 1999 detine si o garsoniera in Bucuresti drept pentru care plateste impozit pentru ambele locuinte.
Problema este urmatoarea;am fost sa platesc impozitul pentru garsoniera iar cei de la directia generala de impozite si taxe mi-au spus ca mama este pasibila de amenda si plata din urma a restantei impozitului care trebuia sa fie cu 65
% mai mare pentru ca nu declarase garsoniera ca o a doua proprietate.
Ce poate face mama atata timp cat nu a fost informata de aceasta lege care am inteles ca dateaza din anul 2003,iar cei de la taxe si impozite nu i-au trimis niciodata nici o instiintare precum ca trebuie sa plateasca mai mult.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 08:33, 8 Iulie 2013
Obligatia de a declara revine persoanelor fizice care detin una sau mai multe cladiri in afara celei de domiciliu conform art 252, alin 4 din Codul fiscal.
[ link extern ]

Recalcularea impozitului majorat va fi facuta pe ultimii 5 ani, perioada pentru care se vor calcula si majorari de intarziere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitul pe a doua casa Dora21 Dora21 Buna ziua ! Am nevoie (cat mai urgent posibil) de un sfat/indrumare/ajutor privind impozitul pentru a doua propietate (locuinta). Concret: in 1995 am ... (vezi toată discuția)
Impozitarea celui de-al doilea imobil, de cand si ce procentaj? mihneaandrei mihneaandrei Datorita unei greseli de impozitare la cel de-al doilea imobil detinut, s-a incasat in fiecare an cuantumul impozitului ca pentru un singur imobil. Am fost ... (vezi toată discuția)
Impozit a doua proprietate bellefille bellefille Impozitul pentru pentru urmatorul imobil in afara celui de domiciliu se majoreaza cu65%,zice la lege.65%din ce? (vezi toată discuția)