avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 270 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Hotãrârea judecãtoreascã pronunþatã în primã ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Hotãrârea judecãtoreascã pronunþatã în primã instanþã ºi care a fost atacatã cu recurs este executorie?

Buna seara as vrea sa stiu daca o hotarare judecatoreasca cu profesionisti in prima instanta si pentru care sa facut recurs este executorie conform NCPC ? Si daca da in baza carui articol de lege .
Multumesc
Este executorie
angy_mirel a scris:
....
Si daca da in baza carui articol de lege .

Art. 633 din Legea nr. 134/2010 privind Codul de procedură civilă (NCPC).

Da, o astfel de hotarare este executorie. Puteti cere insa suspendarea executarii pana la judecarea recursului.
pentru a cere suspendarea executarii trebuie depus o cautiune raportata la suma si se poate intampla sa se respinga cererea de suspendare si sa pierzi bani si sa mai platesti si un comision destul de substantial

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituirea cautiunii andrerieu56 andrerieu56 Buna seara, Instanta de recurs a admis contestatia la executare si a anulat executarea silita prin hotarare irevocabila. Comunicarea inca nu am primit-o dupa ... (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoreasca definitiva in apel alexa_sidorencu alexa_sidorencu Am castigat fondul si apelul unui proces de suplinire consimtamant la trecerea frontierei,incepu pe NCPC,sol din apel spune ca este definitiva,maine merg sa ... (vezi toată discuția)
Momentul de la care se incepe sa curga prescriptia dreptului de a cere executarea silita motabe motabe Buna ziua, am si eu o nelamurire legata de o situatie. Am mai incercat sa-i gasesc dezlegare dar nu am reusit. Este vorba de o hotarare judecatoreasca ... (vezi toată discuția)