avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 904 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Owner financed - Vinzare finantata de cumparator
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Owner financed - Vinzare finantata de cumparator

Preambul :

Vinzatorul are o casa de vindut.

Cumparatorul vrea sa cumpere casa, dar nu are toti banii.

Prin urmare cumparatorul apeleaza la o banca, care finanteaza.

Dar daca finantatorul in cazul asta este insusi vinzatorul?

Cum se structureaza contractul? E legal in Romania?

Cine se ocupa de recuperare in caz de default din partea cumparatorului? Se poate baga asta in contract de la bun inceput?
Cel mai recent răspuns: Ileana Schwarz , Avocat 23:16, 11 Martie 2009
Cred ca exista variante.
Daca vorbim de persoane fizice, perfectarea contractului de vanzare cumparare ar putea fi dublata de perfectarea unui contract de imprumut ( primul autentificat) al doilea atestat de avocat. Atat timp cat aveti incredere si exista acordul partilor, eu apreciez ca este posibila o forma legala.

Sau antecontract de vanzare cumparare (plata in rate), urmand sa stabiliti exact clauzele contractuale.

Depinde ce doriti de fapt, concret.

Va recomand avocat.

succes

av. Ileana Schwarz

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In ce conditii se poate bloca o carte funciara a unui imobil si cine poate face asta? danadan77 danadan77 buna. am o intrebare f urgenta, si va multumesc tuturor celor care ma puteti ajuta. as dori sa sti in ce conditii se poate bloca o carte funciara a unui ... (vezi toată discuția)
Incasarea banilor dintr-un act de promisiune de vanzare se impoziteaza? carm97 carm97 Am un act de promisiune de vanzare pe un teren. Am incasat o suma de bani. Clientul, se pare ca nu mai are diferenta si sustine ca pana in martie ,aprilie 2011 ... (vezi toată discuția)
Validare antecontract in instanta daniel_moldovan daniel_moldovan Am cumparat un imobil si am facut un antecontract intre mine si fostu proprietar la un birou de avocatura. (prin notariat nu am putut face pt. ca trebuia ... (vezi toată discuția)