avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 754 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune. Taxe, procedura
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune. Taxe, procedura

buna ziua. Unde trebuie sa ma adresez pentru urmatorul caz. Tatal decedat in urma cu un an, eu , sora si mama vrem sa facem succesiunea dupa el. Stie cineva cam cat sunt taxele si cat dureaza procedura(in mare) si ce cota parte imi revine?

va multumesc
Cel mai recent răspuns: Paula Tudor , Expert cadastru autorizat ANCPI / OCPI 09:01, 3 Iulie 2013
Trebuie sa va adresati unui notar public care va va spune ce acte trebuie sa-i prezentati pentru dezbaterea suucesiunii si care sunt taxele.
Cat despre cote, daca imobilele au fost dobandite in timpul casatoriei, se dezbate mostenirea asupra cotei de 1/2 din imobil (1/2 apartinand mamei dvs. prin cumparare), iar in urma dezbaterii, mamei ii revine cota de 2/8 (la care se adauga, bineinteles, si jumatatea apartinand ei, despre care v-am spus mai sus), surorii dvs. ii revine cota de 3/8, iar dvs. cota de 3/8, rezultand: mama:1/2+2/8=10/16, sora dvs.=3/16, dvs.=3/16
Daca imobilul a fost bun propriu al tatalului dvs., se deybate mostenirea asupra intregului, iar mama dvs. va mosteni 1/4, sora dvs.=3/8, iar dvs.=3/8.
Pe scurt, sotia mosteneste 1/4, iar copii impart intre ei cota de 3/4

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiunea nucsa nucsa :yes:Buna seara.As dori sa stiu anumite date referitoare la succesiune .Tatal meu a decedat in decembrie 2008.Mama mea traieste si mai am o sora.Tata impreuna ... (vezi toată discuția)
Cat mostenesc? cerul cerul Parintii mei au avut 2 fice.Tatal a decedat iar mama s-a recasatorit.Nu am dezbatut mostenirea inainte de aceasta casatorie. Noul sot ce drepturi are asupra ... (vezi toată discuția)
Mostenire marinica71 marinica71 buna!ma numesc marian si am o nelamurire:mama mea a decedat in 1992 .in timpul casatoriei cu tatal meu au achizitionat un apartament.din 1997 pana in 1999 ... (vezi toată discuția)