avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 408 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Penalizari credit bancar in urma executarii silite
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Penalizari credit bancar in urma executarii silite

Buna ziua,

In urma unui credit de nevoi personale pe care nu am reusit sa il mai platesc, am primit instiintarea de executare silita.

Intrebarea este, se pot aplica dobanzi penalizatoare avand in vedere ca executarea silita este pe valoarea creditului contractat?
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 13:16, 3 Iulie 2013
Raspunsul il aveti in contract. Scrie ca in caz de neplata se aplica penalizari si se precizeaza cuantumul lor? Daca scrie, atunci se aplica.
Sunt trecute penalizarile insa vroiam sa ma asigur ca in cazul trecerii in executare silita, acestea nu se vor mai aplica.
De ce sa nu se aplice? Nu se aplica doar daca banca nu vrea sa le aplice, sau daca banca hotaraste sa le aplice doar o perioada, sunt banci care le aplica doar pt 90 de zile. Altfel, se aplica... si, mai grav este ca se aplica la toata suma ramasa de plata din credit, pentru ca intreaga suma devine scadenta.
Apreciez raspunsul. Va multumesc.
In mod norma, in contract ar trebui sa scrie daca se aplica si pentru ce perioada. Stiu ca exista articole pe net, scrise de neaveniti care spunca un contract de credit inceteaza cand se trece la executare silita. Nu este asa, doar scadenta este accelerata, contractul continua sa fie in vigoare pana la termenul prevazut in contract, iar dobanzile , inclusiv cele penalizatoare, se aplica pana la plata integrala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit - declararea scadentei anticipate a tuturor sumelor augustin30 augustin30 Buna ziua. Am primit de la Banca o notificare privind declararea scadentei anticipate a tuturor sumelor datorate in baza contractului de credit. Creditul e de ... (vezi toată discuția)
Credit bancar neplatit, consecinte ioio1235 ioio1235 Buna ziua, Intrebarea mea are legatura cu un credit bancar. Lunar, banii pentru rata sunt retrasi de catre banca direct de pe cardul de salariu. As dori sa ... (vezi toată discuția)
Buna seara! Valentinag Valentinag In septembrie 2018 am incheiat un contract cu Ferratum IFN, care, ulterior, a fost declarat scadent anticipat in ianuarie 2019 cu suma de 3518 lei si mandatat ... (vezi toată discuția)