avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu minori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu minori

sotul ma tot ameninta cu divortul fara a avea un motiv intemeiat , pur si simplu e plictisit . suntem de 5 ani casatoriti , avem un copil de 4 ani ,nu avem casa noastra , am locuit numai in chirii , domicilul il avem la parintii lui .

de 2 ani suntem plecati din tara , si de un an avem rezidenta , copilul e cu noi in stainatate.

problemele au inceput din momentul in care eu am zis ca nu ma intorc in tara sa stau cu ai lui , de la inceput am decis asta , de comun acord ca nu vom locui decat singuri , acum dupa cativa ani , ii e dor de mamica :)) , nelinistea mea este urmatoarea daca el pleaca in tara cu copilul ( fara acordul meu desigur, dar am inteles ca se poate trece fara procura ) si eu raman aici , mi se aduc acuzatii de neglijenta sau decaderea din drepturile parintesti ?

eu ii doresc un viitor mai bun copilului , aici macar gasim de lucru si ne descurcam , acolo el nu stiu ce intentioneaza , ca el sa plece apoi prin alta tara si eu sa ramna cu ai lui ....EXCLUS , familia pt mine e MAMA TATA SI COPILUL

va :(( copilul si de asta ma doare mai tare
daca pleaca in tara cu copilu si dvs ramaneti acolo lucrurile se poat complica, deoarece va avea sanse sa dobandeasca custodia exclusiva a copilului.
in octombrie avem biletele sa mergem in tara impreuna , ieri mi-a zis ca nu mai am ce sa caut la ai lui sa merg la parintii mei , in acest caz , ...?
am citit intre timp si alte cazuri , in care scria ca daca nu e un motiv intemeiat nu se va ajunge la divort , daca eu nu sunt de acord , eu mi-am dorit o familie si nu doresc sa se destrame din cauza altor persoane care-l manipuleaza . asta e dureros , noi ne certam din cauza bunicilor , copilul fiind cel care va avea cel mai mult de suferit si apoi el sa stea, culmea, tocmai cu ei.

Ultima modificare: Miercuri, 3 Iulie 2013
gi-jane2, moderator
E, nu e chiar asa, nu poate ramane casatorit ca nu sunteti dvs de acord cu divortul.
In ce tara sunteti ?
Vreti copilul ? Puteti apela la un avocat acolo, il puteti impiedica sa plece cu copilul in Romania.
In primul rand, suna teribil de urat partea aia cu mamica. Si pare ca i-ati si spus-o, sper sa ma insel.
In al doilea, daca va doriti o familie e important sa vedeti ca familia se intretine sentimental singura, e o celula independenta CU EXCEPTIA unor disfunctionalitati. Adica daca va certati, exista o problema intre soti si nu are legatura cu parintii, vecinii sau amantii.
Cu alte cuvinte, exista probleme in cuplu si primul pas pentru mentinerea familiei e sa acceptati si sa vedeti care sunt. Pana in octombrie puteti incerca o consiliere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort si custodie Fatima Fatima Buna ziua, Va rog frumos sa imi spuneti cum ar putea x proceda in situatia urmatoare: X si Y sunt casatoriti, au un copil de 2 ani, el nu a mai adus ... (vezi toată discuția)
Divorț , drept la copil Probleme. Probleme. Buna ziua , trăiesc in stăinătate ,sunt in proces de divorț ,avem un copil împreuna . Pașaportul copilului e la tata , cum as putea sa plec in țara cu ... (vezi toată discuția)
Minorul poate parasi tara fara acordul celuilalt parinte??? red_poppy red_poppy Buna ziua! Sora mea a fost casatorita cu un cetatean strain, in timpul casatorie s-a bascut si un copil, iar dupa 1 an de la nasterea copilului au ... (vezi toată discuția)