sotul ma tot ameninta cu divortul fara a avea un motiv intemeiat , pur si simplu e plictisit . suntem de 5 ani casatoriti , avem un copil de 4 ani ,nu avem casa noastra , am locuit numai in chirii , domicilul il avem la parintii lui .
de 2 ani suntem plecati din tara , si de un an avem rezidenta , copilul e cu noi in stainatate.
problemele au inceput din momentul in care eu am zis ca nu ma intorc in tara sa stau cu ai lui , de la inceput am decis asta , de comun acord ca nu vom locui decat singuri , acum dupa cativa ani , ii e dor de mamica :)) , nelinistea mea este urmatoarea daca el pleaca in tara cu copilul ( fara acordul meu desigur, dar am inteles ca se poate trece fara procura ) si eu raman aici , mi se aduc acuzatii de neglijenta sau decaderea din drepturile parintesti ?
eu ii doresc un viitor mai bun copilului , aici macar gasim de lucru si ne descurcam , acolo el nu stiu ce intentioneaza , ca el sa plece apoi prin alta tara si eu sa ramna cu ai lui ....EXCLUS , familia pt mine e MAMA TATA SI COPILUL
in octombrie avem biletele sa mergem in tara impreuna , ieri mi-a zis ca nu mai am ce sa caut la ai lui sa merg la parintii mei , in acest caz , ...?
am citit intre timp si alte cazuri , in care scria ca daca nu e un motiv intemeiat nu se va ajunge la divort , daca eu nu sunt de acord , eu mi-am dorit o familie si nu doresc sa se destrame din cauza altor persoane care-l manipuleaza . asta e dureros , noi ne certam din cauza bunicilor , copilul fiind cel care va avea cel mai mult de suferit si apoi el sa stea, culmea, tocmai cu ei.
E, nu e chiar asa, nu poate ramane casatorit ca nu sunteti dvs de acord cu divortul.
In ce tara sunteti ?
Vreti copilul ? Puteti apela la un avocat acolo, il puteti impiedica sa plece cu copilul in Romania.
In primul rand, suna teribil de urat partea aia cu mamica. Si pare ca i-ati si spus-o, sper sa ma insel.
In al doilea, daca va doriti o familie e important sa vedeti ca familia se intretine sentimental singura, e o celula independenta CU EXCEPTIA unor disfunctionalitati. Adica daca va certati, exista o problema intre soti si nu are legatura cu parintii, vecinii sau amantii.
Cu alte cuvinte, exista probleme in cuplu si primul pas pentru mentinerea familiei e sa acceptati si sa vedeti care sunt. Pana in octombrie puteti incerca o consiliere.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Divort si custodie
Fatima
Buna ziua,
Va rog frumos sa imi spuneti cum ar putea x proceda in situatia urmatoare:
X si Y sunt casatoriti, au un copil de 2 ani, el nu a mai adus ... (vezi toată discuția)