avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 392 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatii si mosteniri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatii si mosteniri

sunt in divort iar concubinul meu la fel,ulterior intentarii proceselor de divort am inceput constructia unei case pe un teren mostenit numai de el.Acum neam oprit pt ca ni sa spus catrebuie sa asteptam terminarea divorturilordar ne expira autorizatia de constructie,el vrea sami faca un act de donatie sau sami vinda jumatate din teren pt ca banii din constructie imi apartinca sa fiu in siguranta pt doamne fereste un necaz.Daca poate cineva sa ne sfatuiasca ce acte sa facem pt siguranta noastra ca sa nu mai asteptam terminarea proceselorde divort.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: nelluta , utilizator 17:44, 4 Iulie 2013
Sa va vanda cota parte ideala de 1/2 din teren devenind coproprietari.
nelluta a scris:

sunt in divort iar concubinul meu la fel

Prin cumpărarea cotei de 1/2 de la concubin, bunul ar intra în comunitatea de bunuri a soţilor, fiind dobîndit în timpul căsătoriei.

Ar urma alţi bani - altă distracţie, pentru partajul de după divorţ. Donaţia ar fi mult mai simplă, cu menţiunea că este făcută ca bun propriu.
dar donatia este sigura pt ca el are un copil din prima casnicie si doamne fereste sa se-ntimple ceva cu el sa pierd totul,se poate intabula?multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesirea din indiviziune in concubinaj Nicu53 Nicu53 Buna ziua , am un apartament cumparat im timp ce eram in concubinaj,fiind casatorit,in care am trait cu concubbina pana acum o luna. Precizez actul de ... (vezi toată discuția)
Se admite donatia cotei parti de teren in indiviziune? mariapopescu mariapopescu Tata este comostenitor cu o nepoata,ambii fiind mentionati in titlul de proprietate care-i pe numele mamei lui decedate.In situatia data tatal imi poate dona ... (vezi toată discuția)
Cedez jumatatea mea de teren coproprietarului care nu o vrea! cum procedez? MariaAlexandra MariaAlexandra Buna ziua, Vreau va rog sa ma lamuriti intr/o problema pe care nu stiu cum o pot rezolva. Impreuna cu x am cumparat un teren. Suntem coproprietari. Eu ... (vezi toată discuția)