avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 893 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj

Daca am trait in concubinaj 10 ani, iar in acest timp el a mostenit un apartament, acesta poate fi considerat bun partajabil alaturi de celelalte bunuri dobandite in timpul convietuirii?
Mentionez ca avem impreuna o fetita de 5 ani, iar el mai are o fata de 18 ani din prima casatorie.
Va multumesc !
Nici daca erati casatoriti nu era bun comun. Bunul e propriu al celui ce l-a mostenit., nu e supus partajului.
daca ati contribuit la imbunatatirea acestui bun si puteti dovedi cu acte, aveti un drept de creanta pt care insa, curge un termen de prescriptie de 3 ani.
Ultima modificare: Miercuri, 3 Iulie 2013
gi-jane2, moderator
Nu, din păcate. Nici dacă nu aţi fi fost concubini, ci soţi, bunul moştenit de unul dintre soţi nu ar fi devenit bun comun, ci ar fi devenit bun propriu al soţului moştenitor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre relatia de concubinaj virginia25 virginia25 Buna ziua! As dori sa stiu daca o relatie de concubinaj este recunoscuta legala,protejata in vreun fel si daca la decesul unuia dintre parteneri cel ramas in ... (vezi toată discuția)
Mostenire concubina?? raduonline raduonline Salut am o nelamurire. Daca am trait in concubinaj cu o doamna vreo zece ani am si un copil de la ea, dupa care m-am despartit de ea. Am cunoscut o alta femeie ... (vezi toată discuția)
Drepturi in concubinaj claudymaria claudymaria M-am impacat cu fostul sot dupa ce am divortat si avem deja 4 ani de impacare, timp in care am mai facut inca un copil. Ce drepturi am eu avand in vedere ca ... (vezi toată discuția)