Buna ziua.
Am cumparat un teren in com.Branesti,jud.Ilfov ,cu o deschidere de 15,3 la strada si 14,75 in spate.
Am scos certificatul de urbanism in care se specifica sa las 3.5 m pe laterale.Distanta se poate reduce la 2m pe una din laturi cu conditia ca distanta pana la locuinta invecinata sa nu fie mai mica decat inaltimea la streasina a celei mai inalte.Deci eu daca las 3.5+3.5 raman cu 7,75m sa construiesc o casa,pentru ca am inteles ca trebuie sa respect deschiderea de 14,75 nu de 15,3 ,deoarece cea din urma nu este dreapta.
Este normal sa ma oblige sa construiesc pe 7,75?Stiu ca in legislatie zice ca sunt 1,90m sau cum cere urbanismul.Dar totusi mi se pare ca imi impun sa fac o cocioaba nu casa.Cum sa procedez ca sa respect legea ,si anume sa las 1,90 sau 2m cum zic ei pentru ca eu nu am vecini ,langa terenul meu sunt vii si pe stanga si pe dreapta.Ma pot lega de asta si sa le cer sa schimbe in urbanism conditia asta?Multumesc
Orice constructii se pot face de catre proprietarul fondului numai cu respectarea unei distante minime de 60 cm fata de linia de hotar, daca nu se prevede altfel prin lege sau prin regulamentul de urbanism. Orice derogare de la distanta minima se poate face prin acordul partilor exprimat printr-un inscris autentic. ( art. 612 Cod civil ).